Search found 77 matches

Go to advanced search

by Festus440
Wed Dec 03, 2014 8:31 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: (re)activation required
Replies: 6
Views: 2884

Re: (re)activation required

This just happened to me also
I ran it 2 days ago with no problem and today it asks for the key and then fails because it thinks there it is installed on too many machines.
by Festus440
Thu Nov 06, 2014 2:05 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Importing STL files sideways
Replies: 5
Views: 1574

Re: Importing STL files sideways

The default in Solidworks (as far as I know) is to think of the Front plane as if it were the bed of the printer. Positive extrusion from the Front plane will be in the positive Z direction in the STL file. I rarely worry about it except when I want to publish a part with a recommended orientation f...
by Festus440
Fri Sep 05, 2014 7:44 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Not quite right, please help?
Replies: 8
Views: 1810

Re: Not quite right, please help?

You're probably going to have to play with the ooze control settings. It looks like the blobs are at the start of each loop so you may need to increase the retraction length as a starting place. This is where printing calibration cubes are helpful. Adjust your settings until those come out nice. You...
by Festus440
Thu Sep 04, 2014 7:33 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Has anyone tried 2.1.2?
Replies: 15
Views: 3312

Re: Has anyone tried 2.1.2?

And it appears the "Allow zeroing of extrusion distances" bug still hasn't been fixed.
by Festus440
Sun Aug 24, 2014 4:05 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Hole in object slicing as solid?
Replies: 3
Views: 1937

Re: Hole in object slicing as solid?

Well I can tell you that it's a problem with the model.
It looks like many of the normals are flipped, maybe more problems.
Image1.jpg
I mostly just use 3d Studio for rendering so I'm afraid I can't tell you what went wrong.
Tried Netfabb and it just plugs the hole too.
by Festus440
Fri Aug 08, 2014 8:14 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How can I change the tooling path?
Replies: 13
Views: 2278

Re: How can I change the tooling path?

I only mentioned Stratasys to illustrate that the concept isn't new. Cura has the feature also and it "appears" to do a good job in this case. Here is the first layer after using the lay flat option: Image3.jpg I've never actually printed anything with Cura yet but I track it's progress on their for...
by Festus440
Fri Aug 08, 2014 11:54 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How can I change the tooling path?
Replies: 13
Views: 2278

Re: How can I change the tooling path?

I just looking to have this come out as smooth as the case. Since the large surfaces are actually curved there is only two options as far as I can tell to get both of those surfaces to be smooth: 1) Use soluble support material such as HIPS or PVA. 2) Flip the part 90 degrees and print it with the ...
by Festus440
Fri Aug 08, 2014 7:33 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How can I change the tooling path?
Replies: 13
Views: 2278

Re: How can I change the tooling path?

which slicers do you do this in? The Stratasys software has had this feature for years. The new Craftware (beta) slicer has it also. Looking a little closer at this particular part it wouldn't matter anyway. The whole part is curved, I assume so that it will have a friction fit with the mating part...
by Festus440
Thu Aug 07, 2014 1:30 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How can I change the tooling path?
Replies: 13
Views: 2278

Re: How can I change the tooling path?

If you closely you will see that the part is tipped upward slightly.
The one corner that is touching the bed is printing first.
You need to rotate the part so that the entire bottom is touching the bed.
by Festus440
Sat Aug 02, 2014 9:12 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: model not printing in as one part
Replies: 4
Views: 1261

Re: model not printing in as one part

Played around with it a little.
See if this works.

Go to advanced search