Search found 6 matches

Go to advanced search

by Phil M
Sun Feb 08, 2015 1:49 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: blobs
Replies: 12
Views: 5624

Re: blobs

Reading http://www.forum.simplify3d.com/viewtopic.php?f=9&t=735 it looks like users have found the real problem - S3D pauses the print head while retracting, while other slicers continue motion while retracting, and the pause causes the blobs. Looks like there's a script to modify the gcode to remo...
by Phil M
Sun Feb 08, 2015 2:47 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: version 2.2 not see my printer, 2.1 see it...
Replies: 13
Views: 6385

Re: version 2.2 not see my printer, 2.1 see it...

I finally got it to connect
Turns out all i had to do was in Tool> Firmware configuration>Communications ...was turn off ( un-check) the "wait for startup command"

Thanks for pointing me in the right direction BaudR8
by Phil M
Sun Feb 08, 2015 2:18 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: version 2.2 not see my printer, 2.1 see it...
Replies: 13
Views: 6385

Re: version 2.2 not see my printer, 2.1 see it...

i have a similar issue. S3D wont connect to my printer . Pronterface works fine so im confident the com port / baud rate are fine. Any ideas ?? Thanks If the machine control panel sees the correct COM port, but you are unable to connect to the machine, I have seen some cases where people solved thi...
by Phil M
Sat Feb 07, 2015 3:03 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: blobs
Replies: 12
Views: 5624

Re: blobs

What printer are you using? But more importantly, what settings are you using? Are these profiles that you made on your own? It looks like you definitely have some bad retraction/ooze settings Oops rookie mistake ...filament was set to 1.75 instead of 3mm. Now we know what that looks like 8-) Could...
by Phil M
Sat Feb 07, 2015 3:39 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: version 2.2 not see my printer, 2.1 see it...
Replies: 13
Views: 6385

Re: version 2.2 not see my printer, 2.1 see it...

i have a similar issue. S3D wont connect to my printer .
Pronterface works fine so im confident the com port / baud rate are fine.
Any ideas ??

Thanks
by Phil M
Sat Feb 07, 2015 1:49 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: blobs
Replies: 12
Views: 5624

Re: blobs

Same problem here

Just started using S3D and a bit disappointing so far. Blobs all over the place ...see pic.

3 models ...orientated as printed 2 on left S3D ...1 on the right Cura no support !
Same machine, same filament , same speed , retraction, temp , layer height etc etc

Any ideas ????

Go to advanced search