Search found 20 matches

Go to advanced search

by TrevorPhilips
Fri Mar 25, 2016 9:15 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Print time estimates way off.
Replies: 22
Views: 24109

Re: Print time estimates way off.

This is something that will never die, I'm afraid...... One dictionary definition of the word estimate is: "an approximate calculation or judgement of the value, number, quantity, or extent of something." The problem with computers is that neither can they make an "approximate calculation" nor can ...
by TrevorPhilips
Fri Mar 25, 2016 9:12 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Print time estimates way off.
Replies: 22
Views: 24109

Re: Print time estimates way off.

On my printer the "estimated" time is approximately +20-40%
by TrevorPhilips
Fri Mar 25, 2016 9:07 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Print time estimates way off.
Replies: 22
Views: 24109

Re: Print time estimates way off.

dkightley wrote:Do a search on the forum and you'll find several threads on the subject.......and reading them will give you all the information there is.

Whoo, that was helpfull... :roll: :roll:
by TrevorPhilips
Thu Mar 24, 2016 6:30 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: What on earth is going on with the speed???
Replies: 5
Views: 1102

Re: What on earth is going on with the speed???

Why is the speed of the objects first layer modified, when you can change the raft/model separation to prevent the raft from sticking the object too much? :roll:
Agreed that a brim is a better choice.
by TrevorPhilips
Thu Mar 24, 2016 6:12 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Ooze Shield Is Printed In Wrong Order
Replies: 12
Views: 5520

Re: Ooze Shield Is Printed In Wrong Order

Also remember to check the "Continuous printing - Layer by layer"
And did you place the wastemodels north of the actual object? (not sure if this is necessary, thats how it works in Repetier though)
by TrevorPhilips
Thu Mar 24, 2016 6:06 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Ooze Shield Is Printed In Wrong Order
Replies: 12
Views: 5520

Re: Ooze Shield Is Printed In Wrong Order

So you are having two tools, or extruders, right? You need just two processes, one for each extruder. Now, on each process you must select the model you want for the tool AND the purge/waste model. Pictures will tell you more: http://s12.postimg.org/ftw3jbndl/citi2.jpg http://s7.postimg.org/r1x71815...
by TrevorPhilips
Wed Mar 23, 2016 6:36 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Ooze Shield Is Printed In Wrong Order
Replies: 12
Views: 5520

Re: Ooze Shield Is Printed In Wrong Order

Ooze shield doestn work with multiple tools properly and neither does prime pillars. My solution: manually add purge or "waste" models (squares etc) north of the actual model for every tool and mark the "print islands sequentially without optimization" option. http://s11.postimg.org/598w2rfz3/WP_201...
by TrevorPhilips
Wed Mar 23, 2016 6:26 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: What on earth is going on with the speed???
Replies: 5
Views: 1102

Re: What on earth is going on with the speed???

I see. S3D is quite nice and way more better than those free counterparts, but theres a lot of bugs.
by TrevorPhilips
Sat Mar 05, 2016 8:15 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Issue when generating the prime pillar using 2 processes
Replies: 9
Views: 3454

Re: Issue when generating the prime pillar using 2 processe

Prime pillar doesnt work in S3D with many tools.
Make a dedicated primepillar (completely different model) for every tool and mark " Layer/Print islands sequentally.."
Thats how I got it working.
by TrevorPhilips
Mon Feb 29, 2016 8:31 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Primepillar doesn't work.
Replies: 1
Views: 381

Re: Primepillar doesn't work.

It seems that the primepillar doesnt work, if theres more than 2 tools in the same layer.

Go to advanced search