Search found 19 matches

Go to advanced search

by FlashErase
Mon Mar 18, 2024 12:20 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How to get the idle cooldown to work?
Replies: 1
Views: 142
 
Jump to post

Re: How to get the idle cooldown to work?

I fixed it. Thanks!
by FlashErase
Sun Mar 17, 2024 6:52 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How to get the idle cooldown to work?
Replies: 1
Views: 142
 
Jump to post

How to get the idle cooldown to work?

Hi, I want to use S3D for my Snapmaker J1S printer. Normally it works fine but I was not able till now to get the idle cooldown function to work in two color print. I placed my settings and the resulting gcode here: https://www.dropbox.com/scl/fo/7sgl7m6szauhkj9hbr344/h?rlkey=r5dnms14x1qccfy9k8lzuz3...
by FlashErase
Tue Sep 03, 2019 1:36 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Slicer error: Wrong retraction reversion when changing the extruder
Replies: 2
Views: 1118
 
Jump to post

Re: Slicer error: Wrong retraction reversion when changing the extruder

Hi S3D-Alex, thanks for your response and your hint. But this would mean to print the whole support with the expensive TPE and to dump it than. But your information, that multiple tool changes per layer are not supported by S3D is useful. Finally I printed the part as described. The most part of the...
by FlashErase
Sun Sep 01, 2019 1:16 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Filament all bumpy and like a spiral
Replies: 2
Views: 1470
 
Jump to post

Re: Filament all bumpy and like a spiral

May be your nozzle is worned out. Try to increase the temperature by 5-10 °C.
by FlashErase
Sun Sep 01, 2019 12:57 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Slicer error: Wrong retraction reversion when changing the extruder
Replies: 2
Views: 1118
 
Jump to post

Slicer error: Wrong retraction reversion when changing the extruder

Printing a jar opener I found an error in the slicer of Simplyfy3D 4.1.2. causing the abandon of the print. I'm using a FlashForge Dreamer printer with dual head and heatbed. I print the handle and support out of PETG with the left extruder. The flexible insets are printed out of TPE with the right ...
by FlashErase
Mon Oct 31, 2016 6:15 am
Forum: Feature Requests
Topic: Hide settings for unused extruders, please
Replies: 0
Views: 832
 
Jump to post

Hide settings for unused extruders, please

To prevent such irritations I would recommend to show only the used extruders in the settings menü or at least to select them by default. In a configuration with "right extruder only" ist the default activation of the settings for the unused left extruder misleading. So please hide the lef...
by FlashErase
Sun Oct 30, 2016 1:34 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: S3D ignores nozzle settings on slicing
Replies: 2
Views: 1293
 
Jump to post

Re: S3D ignores nozzle settings on slicing

Ouch! What a bloody mistake. Thanks for the quick reply.
by FlashErase
Sun Oct 30, 2016 12:14 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: S3D ignores nozzle settings on slicing
Replies: 2
Views: 1293
 
Jump to post

S3D ignores nozzle settings on slicing

To print transparent models with clear PETG I bought a 0.7mm nozzle to be able to work with 0.5mm layer height. But setting the new nozzle size I remarked, that S3D is ignoring these settings completely when slicing. So I experimented with a lot of different nozzle settings and compared the slicer r...
by FlashErase
Thu Mar 10, 2016 8:46 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Issue when generating the prime pillar using 2 processes
Replies: 9
Views: 6069
 
Jump to post

Re: Issue when generating the prime pillar using 2 processe

@KC_703

Thanks for the hints. But there are not much variance left for me. I tried to optimize these parameters for best layer filling and minimal oozing. So I'm afraid that my only possibility at the moment is a fat ooze shield unless S3D will fix this issue with the prime pillar.
by FlashErase
Thu Mar 10, 2016 8:37 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: S3D generates wrong code for extruder offset for FF Dreamer
Replies: 4
Views: 1875
 
Jump to post

Re: S3D generates wrong code for extruder offset for FF Drea

@sygyzy Yes, this is a software bug. @CompoundCarl This is not completely correct. I used my new bought and 100% unmodified Dreamer for a print with both heads and wondering, why there was a X-offset between the printed parts. I found the possibility to fix this offset in the process settings and wo...

Go to advanced search