Search found 134 matches

Go to advanced search

by nerys
Mon Feb 18, 2019 12:52 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Z OffSet
Replies: 4
Views: 466

Re: Z OffSet

Not a software glitch remember you have hardware and you have software Hardware can do whatever it's programmed for software can only instruct Hardware within is programming limits So when the software says go down it can only go down to zero because the hardware won't permit it to go less than zero...
by nerys
Fri Feb 15, 2019 12:23 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Z OffSet
Replies: 4
Views: 466

Re: Z OffSet

this is PURELY MY GUESS but the output you describe is logical and make sense. the printer can not goto -0.80 but you "defined" -0.80 so what happens if you are at 0.00 but define -0.80 and tell it to go up .2mm? it won't move at all because +0.2 is -0.6 which is still impossible you are still at 0....
by nerys
Mon Feb 11, 2019 11:59 am
Forum: Feature Requests
Topic: I think I figured out why S3D print times are so off and how to fix it
Replies: 6
Views: 439

Re: I think I figured out why S3D print times are so off and how to fix it

Hopefully this is a feature that will be added because it is the reason pretty good times are so off for a large number of prints and for any printers that have default values that are different from the defaults that your slicer assumes Proper integration of jerk and acceleration and find control o...
by nerys
Sat Feb 09, 2019 10:21 pm
Forum: Feature Requests
Topic: I think I figured out why S3D print times are so off and how to fix it
Replies: 6
Views: 439

I think I figured out why S3D print times are so off and how to fix it

Well I can't fix it but I think I know how YOU guys can fix it :-) I have a 200mm print going right now. S3D says 7 hours. its been over 7 hours and I am at 28% so estimating actual print time of 30hrs or so. I think I know WHY its so "off" jerk and acceleration. I don't think S3D is calculating jer...
by nerys
Tue Jan 29, 2019 3:17 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: 3D movement view Bug Unwanted PAN motion mixed in with Rotate Motion
Replies: 14
Views: 492

Re: 3D movement view Bug Unwanted PAN motion mixed in with Rotate Motion

They found a workaround for the problem for me

Go to tools options visualization and change it to compatibility mode instead of automatic and that fixed it for me no more vertical shift when I rotate on a fixed point
by nerys
Sun Jan 27, 2019 2:20 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations
Replies: 6
Views: 229

Re: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations

Last try I don't have to modify the G-Code the G-Code saves correctly Let me reword that to make it clear The G-Code saves the way I wish it to I do not have to modify the G-Code. My problem is the factory file not the g code Instead of insulting me you can try to understand what the problem that I'...
by nerys
Sun Jan 27, 2019 9:25 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations
Replies: 6
Views: 229

Re: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations

Won't setting the temperature to 0 turn off the heater?
by nerys
Sun Jan 27, 2019 6:50 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations
Replies: 6
Views: 229

Re: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations

The G-Code is fine it correctly saves my G-Code the problem is when I save the factory file it does not save what I tell it to save it makes changes I did not ask for I'm not setting the temperatures to 0 I'm deleting the temperature controllers entirely Simplify3d is then adding those controllers d...
by nerys
Sat Jan 26, 2019 7:51 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations
Replies: 6
Views: 229

Deleting Hot end, Bed and Cooling configurations

Having a wee problem. I swear this worked fine in the past but it seems to be broken now. hoping I can get it working again as I use it VERY extensively. I will slice a model and set up multiple VS's processes. what I then do is I go into all the secondary processes and I delete the hot end, heated ...
by nerys
Sat Jan 26, 2019 5:27 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Variable Settings help. Odd VS layer transitions. what am I doing wrong?
Replies: 3
Views: 177

Re: Variable Settings help. Odd VS layer transitions. what am I doing wrong?

Interesting. I Just did a slice of nothing but vase mode with multi VS processes. it ONLY produces the airgap when I go from larger to smaller layer height. it never does it when I go from smaller to larger layer height. so when I shift from .4mm to .2mm I get the airgap but when I shift back .2mm t...

Go to advanced search