Search found 74 matches

Go to advanced search

by TheBum
Thu Jul 11, 2019 9:49 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Pause at layer height
Replies: 10
Views: 1009

Re: Pause at layer height

Another option is to split the printing process into two at the height where you want to pause. Set the bottom process to have 0 top layers and the top process to have 0 bottom layers and run the processes one at a time. You'll also need to turn off any homing commands in the scripts for the top pro...
by TheBum
Mon Jul 08, 2019 5:07 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: M3D Crane Quad setup
Replies: 4
Views: 419

Re: M3D Crane Quad setup

Did anyone contact them? If so, please post the profile here.
by TheBum
Tue Jul 02, 2019 10:03 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Missing Corners
Replies: 1
Views: 88

Re: Missing Corners

It appears that the STL is comprised of multiple objects. The quickest way to address it is to select "Separate Connected Surfaces" in the Mesh menu. The more involved way is to import the STL into an app like Meshmixer and apply its fixing tools.
by TheBum
Mon Jun 24, 2019 12:41 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Multi processes by layer
Replies: 2
Views: 102

Re: Multi processes by layer

Not that I'm aware of, but I would welcome this feature. The profile has the layer heights, so it should be an easy calculation.
by TheBum
Mon Jun 17, 2019 3:21 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Can't Preview G-Code
Replies: 1
Views: 97

Re: Can't Preview G-Code

Sounds like a setting in the software. All my previews come up with the min slider at minimum and the max slider at maximum.
by TheBum
Mon Jun 17, 2019 11:08 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: sliced model has gaps
Replies: 7
Views: 228

Re: sliced model has gaps

Go to the Mesh menu and select "Separate Connected Surfaces" to see if that fixes it.
by TheBum
Mon Jun 17, 2019 11:03 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: I just bought 3d and none of my models load
Replies: 3
Views: 229

Re: I just bought 3d and none of my models load

The supported file types are stl, 3mf, and obj. 3ds files are not supported. That doesn't explain why your obj files won't load. I'd suggest trying to convert them to stl and see what happens. You can convert them online:

https://www.makexyz.com/browse-3d-printing-tools
by TheBum
Wed Jun 12, 2019 2:15 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Blobs or Zits on layer change
Replies: 1
Views: 123

Re: Blobs or Zits on layer change

Have you calibrated your extruder? It appears you might have some over-extrusion going on. What happens if you lower the extrusion multiplier? Something else to try if you just want to address the start-of-line blobs is to specify a negative restart distance.
by TheBum
Tue Jun 11, 2019 10:47 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How To Avoid Extruder Travel over Internal Area Of Print
Replies: 10
Views: 332

Re: How To Avoid Extruder Travel over Internal Area Of Print

I find on my PETG prints that I have to set the option to retract on every move in addition to vertical lift or else I get horrible stringing. It's in the Ooze Control settings. This also helps with not getting artifacts across surfaces as the nozzle passes. It considerably slows the printing proces...
by TheBum
Mon Jun 10, 2019 6:29 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How To Avoid Extruder Travel over Internal Area Of Print
Replies: 10
Views: 332

Re: How To Avoid Extruder Travel over Internal Area Of Print

Have you tried experimenting with the Avoid Crossing Outlines for Travel Movements setting in the Advanced tab of the profile?

Go to advanced search