Search found 449 matches

Go to advanced search

by S3D-Alex
Mon Sep 13, 2021 9:28 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Perimeter shells are not connected
Replies: 1
Views: 166

Re: Perimeter shells are not connected

If perimeters are not adhering to one another this usually indicates your machine is under-extruding. We have a great Print Quality Guide entry on this subject but please let me know if you have any other questions.

https://www.simplify3d.com/support/prin ... extrusion/
by S3D-Alex
Mon Sep 13, 2021 9:25 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Thick points at layer change
Replies: 1
Views: 156

Re: Thick points at layer change

These look like blobs and zits so I would first suggest looking over the solutions we have in our Print Quality Guide on this topic but please let me know if you need further assistance:

https://www.simplify3d.com/support/prin ... -and-zits/
by S3D-Alex
Mon Sep 13, 2021 9:23 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: How to fix this?
Replies: 1
Views: 177

Re: How to fix this?

The following links explain these issues in more detail and provide specific suggestions for how to fix them but please let me know if you have any other specific questions: https://www.simplify3d.com/support/tutorials/identifying-and-repairing-common-mesh-errors/ https://forum.simplify3d.com/viewto...
by S3D-Alex
Mon Sep 13, 2021 9:22 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Way overblown filament length for print when switching extruders
Replies: 1
Views: 240

Re: Way overblown filament length for print when switching extruders

I was unable to reproduce this using the Factory File you provided. Both the Left and Right extruder configs resulted in total print lengths of 9134.8 mm. Can you let me know the exact workflow you used to get the result you are referring to?
by S3D-Alex
Mon Sep 13, 2021 9:16 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Linux Mint SSL Error
Replies: 2
Views: 3003

Re: Linux Mint SSL Error

Please make sure that you are launching Simplify3D with the launchscript. I have included a link below for the FAQ that covers this issue in more detail. https://www.simplify3d.com/support/faq/#quest-6346
by S3D-Alex
Mon May 24, 2021 9:45 am
Forum: Feature Requests
Topic: Turn off perspective view
Replies: 1
Views: 745

Re: Turn off perspective view

You can do this on Windows by going to Tools > Options > Visualization and then check the box labeled "Use orthographic camera with no perspective". On Mac this menu is located under Simplify3D > Preferences.
by S3D-Alex
Mon May 24, 2021 9:43 am
Forum: Feature Requests
Topic: How can i import rendered files?
Replies: 4
Views: 1328

Re: How can i import rendered files?

I think it's the import, not the export, that is the issue. If Cura can render (and slice/print?) the Obj with less faceting than S3D then I would argue its the S3D Obj importer that is segmenting the curves too coarsely. I'm trying to find Obj import settings in S3D 4.1.2 Anyone got any idea? Anyo...
by S3D-Alex
Mon May 24, 2021 9:34 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: First layer problem
Replies: 1
Views: 565

Re: First layer problem

Could you please post an image of the issue you are seeing as well as a Factory File so we can offer some assistance?
by S3D-Alex
Wed Mar 31, 2021 9:58 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Save toolpaths to disk Qiditech x-pro
Replies: 5
Views: 1097

Re: Save toolpaths to disk Qiditech x-pro

I have the same issue. The printer won't create a preview of the part, nor will it print if I try printing the gcode. I can open the generated gcode in the Qidi provided slicer. When I Open in the slicer, there is a warner that there may be "unsupported gcode" Not really sure what the next steps fo...
by S3D-Alex
Wed Mar 31, 2021 9:49 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Undesired extra filaments across wholes. How to fix it?
Replies: 1
Views: 559

Re: Undesired extra filaments across wholes. How to fix it?

This sounds like stringing. We have a great Print Quality Guide article that covers this issue so I have included a link to that below: https://www.simplify3d.com/support/print-quality-troubleshooting/stringing-or-oozing/ If you have more specific questions it would be helpful to post a Factory File...

Go to advanced search