Search found 4 matches

Go to advanced search

by MrFilament
Sun Sep 08, 2019 3:37 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Best Glue for PETG & PLA
Replies: 16
Views: 30021

Re: Best Glue for PETG & PLA

Tetrahydrofuran dissolves PETG and evaporates quickly. But it is hard to find and have to be used outside because of toxic fumes.
by MrFilament
Fri May 03, 2019 5:44 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: First layer issue after 4.1.2 update
Replies: 9
Views: 1547

First Layer Settings

I found First Layer Settings. Simplify3D has great tutorial. Here is link to page Perfecting the First Layer https://www.simplify3d.com/support/articles/perfecting-the-first-layer/ I set tab Layer > First Layer Settings > First Layer Height: 200%, First Layer Width: 150% tab G-Code > Global G-Code O...
by MrFilament
Wed May 01, 2019 9:37 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: First layer issue after 4.1.2 update
Replies: 9
Views: 1547

Global G-Code Offsets > Z-Axis

Egbier wrote:
Fri Apr 05, 2019 5:22 am
Using the global z-offset in the gcode tab works for me!
Is it Global G-Code Offsets > Z-Axis ? What is the value you put in there?
by MrFilament
Tue Apr 30, 2019 11:20 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: First layer issue after 4.1.2 update
Replies: 9
Views: 1547

Re: First layer issue after 4.1.2 update

Hi all, new user here. Just purchased Simplify3D. First problem is similar to OP. Looks like first layer is under extruding. I print the same part using Cura just fine. First layer in Cura is perfect. But in Simplify3D first layer is very thin and weak. Next layers look OK. Is there some settings fo...

Go to advanced search