Search found 61 matches

Go to advanced search

by Karl_Williams
Fri Jul 17, 2015 9:04 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Firmware Macros reseting themselves?
Replies: 7
Views: 4591

Re: Firmware Macros reseting themselves?

I was having the same problem yesterday with a new install of 3.0.1 on a Windows 8 machine that hasn't had any previous versions installed. They would disappear and revert back to the default macro when the program was restarted and sometimes when closing and reopening the machine control panel. The...
by Karl_Williams
Wed Sep 03, 2014 10:17 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Has anyone tried 2.1.2?
Replies: 15
Views: 3244

Has anyone tried 2.1.2?

I notice that 2.1.2 is available. Has anyone tried it yet?
by Karl_Williams
Sat Aug 23, 2014 8:15 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Bug- Y-Axis Flip & View Upside Down
Replies: 3
Views: 3974

Re: Bug- Y-Axis Flip & View Upside Down

In Solidworks, sketches and features on the front plane correspond to the Z vertical axis. Try sketching and extruding a circle on the front plane and then exporting it as an .stl and you will see that Z is the vertical axis. My guess is that you are starting your solidworks sketches on the top plan...
by Karl_Williams
Mon Aug 04, 2014 11:31 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Vase mode doesn't preserve previous infill setting
Replies: 1
Views: 987

Vase mode doesn't preserve previous infill setting

In version 2.1.1 if you enable vase mode with the check box, it sets infill to 0 as it should. When you uncheck the box to disable vase mode it doesn't set the infill percentage back to the value it had previous to setting vase mode. Here is the workflow: 1. For normal printing set an infill of 20%....
by Karl_Williams
Sat Aug 02, 2014 5:25 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Version 2.1.1 M104 sent from SD card display problem
Replies: 3
Views: 1107

Re: Version 2.1.1 M104 sent from SD card display problem

To prove my claim, create 2 files in a text editor: on.g M140 S70 M104 S190 T0 off.g M140 S0 M104 S0 T0 Copy them to the SD card and then initiate "print from SD card" from the control window and choose on.g. You will see that that "on" status is relayed to the GUI led for the heated bed but not the...
by Karl_Williams
Sat Aug 02, 2014 5:19 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Version 2.1.1 M104 sent from SD card display problem
Replies: 3
Views: 1107

Re: Version 2.1.1 M104 sent from SD card display problem

In my case I'm running the "print from SD card" from the control panel window. This used to work on the last version and it still works for the heated bed so I think that if the USB is connected then it does send that status back to the control panel. There is definitely still communication going on...
by Karl_Williams
Sat Aug 02, 2014 12:33 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Version 2.1.1 M104 sent from SD card display problem
Replies: 3
Views: 1107

Version 2.1.1 M104 sent from SD card display problem

When an M104 command is sent from the SD card it doesn't turn on or off the led graphic beside the extruder in the machine control panel. Note that this doesn't affect the real leds on the viki LCD panel. I noticed this because I manually turn on the heated bed and extruder before a print to get the...
by Karl_Williams
Wed Mar 12, 2014 3:00 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Help with quality.
Replies: 10
Views: 1861

Re: Help with quality.

It could be z-axis wobble.
by Karl_Williams
Sat Mar 08, 2014 11:08 pm
Forum: Feature Requests
Topic: 3D Mouse
Replies: 194
Views: 49105

Re: 3D Mouse

+1
I use the 3Dconenexion Space navigator with SolidWorks and find myself grabbing for it in S3D out of habit.
by Karl_Williams
Tue Mar 04, 2014 12:03 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Incorrect Per-Layer Fan Control
Replies: 1
Views: 779

Re: Incorrect Per-Layer Fan Control

Yes, I noticed the same thing and started a thread about it earlier:

http://www.forum.simplify3d.com/viewtopic.php?f=9&t=640

I normally like the bed fan to be off until layer 14 to avoid warping but it was always turning on for layer 2. I hope it gets fixed for the next release.

Go to advanced search