Search found 220 matches

Go to advanced search

by AndersE
Thu Mar 08, 2018 9:51 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: [FIXED] Freeze for few seconds middle of printing
Replies: 29
Views: 13267

Re: Freeze for few seconds middle of printing

Same problem with my UM2, printing via SD card. There is a bug in V4 Thank you. i have an argument with a friend that tells me "no no there is nothing wrong with s3d, you have problems because you run from USB, get SD card" People does not listen when you say "i have printed via usb for 6-7years wi...
by AndersE
Tue Feb 27, 2018 12:59 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Ranom pauses during print
Replies: 10
Views: 2808

Re: Ranom pauses during print

you did not understand me, they are unchecked. I have never used it and it has been unchecked all the time. As i have written before, the problem came with 4.0 and 4.01. i am printing a cogwheel for filawinder now, it's a 40min print, it has already ruined one print by blobbing when it paused. Secon...
by AndersE
Tue Feb 27, 2018 12:52 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Corkscrew printing mode - pause at corners
Replies: 2
Views: 905

Re: Corkscrew printing mode - pause at corners

Are you printing via USB or SDcard? I have micropauses around 0.5 sec on almost every print on both my printer (diff hardware) , and i print via USB. Have done so all the time, and pauses started after 4.0 and 4.01 install. Just verifying what you use. right now printing a drivecogsheel 60mm diamete...
by AndersE
Fri Feb 23, 2018 9:06 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: [FIXED] Freeze for few seconds middle of printing
Replies: 29
Views: 13267

Re: Freeze for few seconds middle of printing

yes it is. i am running win7 on 2 different printers and different hardware. happens on both with 4.0 and 4.01, but never with 3.1.1. This is not a v4 issue. It was first suffered from in August 2015 by users upgrading to WIndows 10 from it's first release, and even before by beta users....well befo...
by AndersE
Fri Feb 23, 2018 8:46 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Transparent walls that doesent print
Replies: 10
Views: 2103

Re: Transparent walls that doesent print

Works most of the time in s3d: repair menu, flip surface orientation, then click on the object.
by AndersE
Fri Feb 23, 2018 8:42 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Ranom pauses during print
Replies: 10
Views: 2808

Re: Ranom pauses during print

No. I have never used that feature. So it is not that.
by AndersE
Thu Feb 22, 2018 6:21 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Ranom pauses during print
Replies: 10
Views: 2808

Re: Ranom pauses during print

I have the same problem on both printers, one with ramps1.4 and my delta with smoothieboard. On the ramps it's about 0.5 sec pause, on the delta it can be as much as 1-1.5sec. It is completely random, sometimes several times on a print, some prints never or once. I have experimented with buffersizes...
by AndersE
Thu Feb 22, 2018 6:16 am
Forum: Feature Requests
Topic: feature request: filament length left to use
Replies: 2
Views: 777

feature request: filament length left to use

s3d calculates how much filament is needed for a print, why not expand that to show in the machine control how much is used of that/ what is left? example: at the end my roll i can see aproximately how much is left, if i could see when printing how much the print has used so far and what is left to ...
by AndersE
Fri Jan 19, 2018 6:54 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: infill problem 4.0x.
Replies: 8
Views: 2166

Re: infill problem 4.0x.

ok, but i have not had this "problem" with pre 4.x versions. I have never seen it and i have tried everything i think. And pre 4.0 does work without the gap showing and same material preset. And it is NOT some small itsy tiny extrude that does not show. I know you will disagree vehemently with me ov...
by AndersE
Thu Jan 18, 2018 3:38 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: infill problem 4.0x.
Replies: 8
Views: 2166

Re: infill problem 4.0x.

I found the problem. I think it is a bug in calculation of width when "external infill angle offsets" are set to 0 and 90 degree instead of -45 and 45. i loaded an old preset that did draw and print correct, and compared it to the new one i got problems with. This was the only thing i foun differing...

Go to advanced search