Search found 342 matches

Go to advanced search

by dennisjm
Sun Jun 22, 2014 2:33 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Help with infill over support area
Replies: 4
Views: 934

Re: Help with infill over support area

That hard of an issue that nobody has any suggestion? I was thinking that maybe a higher density support structure could help but not sure. Also there is that empty layer between the support structure and the actual part... maybe eliminating that would help but then the support would be much harder ...
by dennisjm
Fri Jun 20, 2014 8:50 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Help with infill over support area
Replies: 4
Views: 934

Help with infill over support area

Attached pic is of the bottom of a part I'd like to print. The right is the part extruded on the build plate. On the left there is a small tab that that requires some support. I can't seem to get those areas that print above support to look that great. If I print a solid part from the plate up the l...
by dennisjm
Thu Jun 19, 2014 5:53 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: V2.1: Where do you set filament Cost and Currency?
Replies: 31
Views: 22210

Re: V2.1: Where do you set filament Cost and Currency?

In 2.1.1 filament cost should be an extruder variable not a process variable. e.g., what if you're printing with a support material that costs a lot less than the primary extruder material...
by dennisjm
Thu Jun 19, 2014 5:49 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: NEW version today, or yesterday...2.1.1
Replies: 26
Views: 5585

Re: NEW version today, or yesterday...2.1.1

How did you find it since when I did check for updates it said it's still up to date. I was able to download it but since it isn't listed anywere?...
You just click to re-download every day? :) :)
by dennisjm
Thu Jun 19, 2014 4:18 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Memory Leak
Replies: 17
Views: 7241

Re: Memory Leak

If you use use supports on a complex model you can reproduce much more memory leaking BTW.
i.e., slice the dragon and use supports. Just one slicing makes it increase by 2G of memory.
by dennisjm
Mon Jun 16, 2014 9:56 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: perimeter speed not honored uniformly
Replies: 8
Views: 3093

Re: perimeter speed not honored uniformly

True true, I wasn't referring to the part over the supports. They work fine. I was referring to the one layer of solid part before the gear part starts. It seems to have worked fine but seems weird that that one specific layer printed faster than the others. Not that big a deal probably.
by dennisjm
Mon Jun 16, 2014 9:22 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: perimeter speed not honored uniformly
Replies: 8
Views: 3093

Re: perimeter speed not honored uniformly

That would make sense on the bottom layer although I haven't seen this on other parts. I usually don't print with a raft but this part needs it because I can't get support structures to stick to the bed very well. Usually 90% of them stick and one comes off and messes up the print. Beside the point ...
by dennisjm
Mon Jun 16, 2014 11:01 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Ooooooooozzzzzee
Replies: 11
Views: 4575

Re: Ooooooooozzzzzee

just keep it at 20 or lower. Wouldn't it make sense to set it at whatever the material actually oozes out at. In the case of my PET+ when the extruder is hot it oozes out fast enough that I could measure it and get an exact number. I'd bet it's under 20. Haven't tested yet though. Thanks all for th...
by dennisjm
Mon Jun 16, 2014 10:57 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Memory Leak
Replies: 17
Views: 7241

Re: Memory Leak

I'm not seeing the memory reduction you did after slicing the dragon. I started at a few hundred megs usage (had sliced some other small models), sliced the dragon once and it went to 2.2G. Removed the model and back to only 2.09G.
by dennisjm
Mon Jun 16, 2014 10:28 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: perimeter speed not honored uniformly
Replies: 8
Views: 3093

Re: perimeter speed not honored uniformly

I think you're right and perhaps I just expected the outline to always be blue since the top was blue. So I could for this particular model probably just lower the outliine speed more to get what I want. There are still some anomalies though. Consider the first layer Screen Shot 2014-06-16 at 8.20.2...

Go to advanced search