Search found 263 matches

Go to advanced search

by Rebekah_harper
Tue Aug 16, 2016 2:09 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Seperate connected surfaces
Replies: 3
Views: 641

Seperate connected surfaces

hiya all,

I thought I'd share this little video I did of the Seperate connected surfaces feature

hope it's of interest

https://youtu.be/2zD1NFwzOro
by Rebekah_harper
Wed Jun 29, 2016 1:01 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: post processing
Replies: 0
Views: 545

post processing

hiya,

I was wondering if there was a way to add a script where I can set the speed for a specific feature.

I want to set the speed of the DENSE SUPPORT to a very slow speed. (separate from the support layers)

is this possible?

many thanks

Becky
by Rebekah_harper
Wed Jun 29, 2016 12:58 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Copying stl file
Replies: 13
Views: 3229

Re: Copying stl file

there are two things I would suggest. you have saved the file with .GCode in the filename. delete this before you copy it over. I've had this problem myself. the other thing is that the OS has chosen a default application to open your file. There is a way to restore these but I can't remember how. b...
by Rebekah_harper
Wed Jun 29, 2016 12:52 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: unclean first layer
Replies: 10
Views: 2309

Re: unclean first layer

The first layer of the part when using a raft is at default speed. I have raised this with the team and am waiting for a reply. if you want to still print with raft then edit the GCode file in notepad. with a single layer raft press ctrl+F and type "layer 5" this is the first layer of the part. I us...
by Rebekah_harper
Wed Jun 22, 2016 11:15 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Bad Slicer settings? what do I have to change?
Replies: 21
Views: 8111

Re: Bad Slicer settings? what do I have to change?

I am not too sure but it could be something to do with the wipe and coast in the extruder tab and in the advance tab the wipe during retraction and only wipe on outer most perimeter.

if you disable them and see what happens.
by Rebekah_harper
Wed Jun 22, 2016 11:10 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Overhangs not being supported
Replies: 49
Views: 12810

Re: Overhangs not being supported

have you tried to increase the extra inflation distance and/or manually adding them?
by Rebekah_harper
Wed Jun 22, 2016 11:05 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Raft very poor quality / poor adherence
Replies: 2
Views: 1131

Re: Raft very poor quality / poor adherence

I find when using a raft that the first layer speed is at default speed and not the reduced speed for perimeter and solid infil.

I change the first layer speed in the GCode file directly and set it to 1500. seems to work well.
by Rebekah_harper
Wed Jun 22, 2016 10:59 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: [FIXED] Bridging bug
Replies: 33
Views: 13970

Re: Bridging bug

Hiya, I have a number of speed issues and therefore am having to edit the GCode file directly. If you do a CTRL F in notepad and type in bridge you will find the layer containing it. then adjust the perimeter speed that precedes it. you can see the speed value for the bridge so you can use that for ...
by Rebekah_harper
Wed Jun 22, 2016 10:50 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: problem with bottom layer quality on support
Replies: 5
Views: 890

Re: problem with bottom layer quality on support

if you add dense support layers then open the gcode file in notepad.

"ctrl F" search for dense and change the speed to 1000 or so.

i get pretty good bottom layers as the dense support layer acts like a good base
by Rebekah_harper
Wed Jun 22, 2016 10:47 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Z hop in the new version ?
Replies: 8
Views: 2222

Re: Z hop in the new version ?

you could make changes to end script in process 1 and possibly the start script in process 2

Go to advanced search