Search found 461 matches

Go to advanced search

by DarthRevan
Fri Aug 17, 2018 10:18 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Ooze Shield + Brim. Fix this already!
Replies: 4
Views: 461

Re: Ooze Shield + Brim. Fix this already!

My guess would be that this is more of a design decision and not a bug. Mainly because I actually prefer the brim be on the ooze shield.

Have you tried including a raft for your long hollow part? Or you could try to include some helper discs for corner adhesion.
by DarthRevan
Fri Aug 17, 2018 9:45 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Z dimension issues
Replies: 5
Views: 534

Re: Z dimension issues

Hello ...But i print with 0,2 layer height and in the print preview the Z stop in 20.040. But in octoprint GCode viewer it says the model is 19,84 mm high which is really close to most of my cubes. Any on else had this? What is wrong? Is there any fix to the GCode from simplify3D? Your first layer ...
by DarthRevan
Fri Aug 17, 2018 9:17 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Infill overlap troubleshooting
Replies: 2
Views: 314

Re: Infill overlap troubleshooting

Interesting!

Can you attach your factory file and g-code file then let me know what layers it is you're previewing?
by DarthRevan
Fri Aug 17, 2018 9:13 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Robo3D R1 Plus X Crashing
Replies: 1
Views: 205

Re: Robo3D R1 Plus X Crashing

Have you tried running the homing commands individually prior to the G29? I know my PrintrBot needed these to be run specifically prior to the G29.

G28 X0
G28 Y0
G29
by DarthRevan
Fri Aug 17, 2018 9:11 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Camera creeps downwards while rotating view. profile: Builder Extreme 2000
Replies: 8
Views: 617

Re: Camera creeps downwards while rotating view. profile: Builder Extreme 2000

I'm not sure what you mean exactly by camera creep. Do you mean it continues to move after you've stopped moving the mouse? Are you using the camera position shortcuts on the right hand menu? Do you have this issue with all files you preview and rotate? I've never used any printers as large as your ...
by DarthRevan
Fri Aug 17, 2018 9:05 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: [SOLVED]Weird misalignment issue
Replies: 6
Views: 506

Re: Weird misalignment issue

Looks like you have a consistent layer shift along the Y axis. My suggestions would be to level the bed, check the belts, confirm that you're not over-extruding, and possibly turn on retraction vertical lift. Also S3D's tips on this subject can be found here: https://www.simplify3d.com/support/print...
by DarthRevan
Thu Aug 16, 2018 4:57 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Print filling in intentional gap behind lettering
Replies: 2
Views: 280

Re: Print filling in intentional gap behind lettering

dkightley has great tips for models with errors like this one.

viewtopic.php?f=9&t=10713#p43385
by DarthRevan
Thu Aug 16, 2018 4:50 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Retraction issue with dual printing
Replies: 3
Views: 512

Re: Retraction issue with dual printing

Hello everybody, this is my first post here at the S3D Forum. Short introduction: I am a 42 year old German engineer having a Replicator 2x with some mods like the E3DV6 and Titan Extruders with bowdens. For the last 5 years (i guess) i used MakerBot Desktop. I didn’t want to spend too much time on...
by DarthRevan
Thu Aug 16, 2018 4:38 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: S3D 4.01 Crashes when saving the Factory file on 32 bit
Replies: 4
Views: 584

Re: S3D 4.01 Crashes when saving the Factory file on 32 bit

DaveA wrote:
Fri Aug 03, 2018 4:46 pm
In my case no special characters. The .stl file was called MGCookiePress and I was trying to save the factory file as MGCookiePress.
What about the process names, profile name, starting/ending/retraction/layerchange/toolchange script contents? Are there tabs present in the scripts?
by DarthRevan
Thu Aug 16, 2018 1:13 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Stringing issue
Replies: 1
Views: 328

Re: Stringing issue

I don't own a Bolt Pro, but I'm familiar with Ultimaker 3 and all my issues with stringing or oozing were solved by following the tips here: https://www.simplify3d.com/support/prin ... -or-oozing

Go to advanced search