Search found 45 matches

Go to advanced search

by SteveIsHeer
Fri Nov 16, 2018 6:27 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: [FIXED] Loading then running g-code file causes 4.1.0 shut-down
Replies: 3
Views: 899

Re: Loading then running g-code file causes 4.1.0 shut-down

Yes, I am experiencing this behavior as well in 4.1 but not previous releases. Also if you click run "Run Selected G-Code" to print something in your library, it prints but the preview screen does not show the model, only the little box bottom right corner that says "Printing....." Trying to print a...
by SteveIsHeer
Sun Nov 11, 2018 12:35 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: 4.10 No preview when printing from library
Replies: 0
Views: 817

4.10 No preview when printing from library

My first attempt to print with the new 4.10 was a gcode file I had saved from the previous version, 4.01 and opened using the "Preview gcode file" option in the File menu. The file loaded into the workspace ok but the second I clicked "Print over USB", S3D crashed. So instead of previewing the gcode...
by SteveIsHeer
Mon Jun 25, 2018 3:45 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Is there a variable for actual print time
Replies: 1
Views: 408

Is there a variable for actual print time

Does anybody know if there is a variable that holds the actual print time that is displayed in the console/communications tab when the print is complete? It appears to be the actual clocked print time and would be nice to send that to the LCD at the end of a print. I sometimes let a print go thru th...
by SteveIsHeer
Wed Jun 06, 2018 12:50 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Support limitation on Delta's
Replies: 0
Views: 259

Support limitation on Delta's

I have noticed that in order to use the auto level feature of S3D, a cylindrical print bed of 250mm needs us to entered as a 250 x .707 = 176.75 as the X-Axis, Y-Axis in the machine's build volume on the machine tab of the options menu. This allows auto level to function without probing outside of t...
by SteveIsHeer
Thu Feb 15, 2018 3:29 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Live preview tracking not working correctly
Replies: 0
Views: 589

Live preview tracking not working correctly

I have noticed that since installing 4.0.1, the live tracking has issues. If you move the Max layer slider to check how many layers away you are to a specific spot higher up in the model then click the Live preview tracking box to get back to the live display, the layer displayed is always between 5...
by SteveIsHeer
Thu Jan 11, 2018 11:46 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Graphics issue with 4.0.1
Replies: 2
Views: 771

Re: Graphics issue with 4.0.1

I am seeing this issue as well. Also, before slicing the model, while it is loaded into the GUI, if I click and hold the mouse on the model and move left/right to spin the model, the virtual build plate and model slowly climbs up the GUI's screen. This has never happened in previous versions. A coup...
by SteveIsHeer
Sun Dec 17, 2017 2:32 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: reversing direction on outline of small cylinder
Replies: 4
Views: 1071

Re: reversing direction on outline of small cylinder

I know exactly what you mean.... If I print a 20x20x10 cube with 2 perimeters and 0% infill, 3 bottom, 3 top solid layers, the print head moves in one direction only while building the walls BUT if I use the exact same settings on a cylinder shaped model, then the print head reverses direction for e...
by SteveIsHeer
Thu Sep 28, 2017 10:38 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Bridging improvements in v4 are great but.....
Replies: 1
Views: 477

Bridging improvements in v4 are great but.....

I like the new settings for bridging as it gives way more control over that aspect of the print BUT..... why is it if I take a 20mm x 20mm x10mm high solid cube and tell S3D to print NO infill, 2 perimeters, 5 bottom and 5 top layers, it doesn't treat the first top layer it prints as a bridge? I hav...
by SteveIsHeer
Thu Sep 28, 2017 10:27 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Random Stops during Print
Replies: 12
Views: 4645

Re: Random Stops during Print

It happens with Windows 10 only. I just changed to another computer with Windows 7 and prints the all day without any problem at all. The point is that in a years time you will not be able to find any new computer with windows 7 so this one has to be sort it out. Actually I have almost the same iss...
by SteveIsHeer
Wed Sep 13, 2017 4:49 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Random pauses while printing
Replies: 8
Views: 3701

Re: Random pauses while printing

This is a guess.....you're running WIndows 10 and printing via USB. If so, stop using USB and start using SD cards.....a known issue that you will find posts about if you search the forum. Thanks for replying... but.... Absolutely NOT windows 10! I will never run that piece of crap OS. I'm on Windo...

Go to advanced search