Search found 161 matches

Go to advanced search

by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:58 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Aberrant massive retraction at the beginning of the printing
Replies: 1
Views: 404

Re: Aberrant massive retraction at the beginning of the prin

Well, the gcode file doesn't lie ;) There's nothing in that file that would cause an excessive retraction. It very clearly does a simple 2.8mm retraction at the beginning of the print. Nothing more. So if the extruder motor is doing all kinds of weird things, then it must be a firmware issue. Honest...
by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:56 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Text Output has Changed
Replies: 3
Views: 508

Re: Text Output has Changed

You can use the "terminal commands for post-processing" section on the Scripts tab to automatically run the convertor when you export the file
by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:56 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Toolhead Offset
Replies: 6
Views: 1367

Re: Toolhead Offset

Have you checked your starting script to see if it has a hard-coded M218 value?
by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:55 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: One-way transparent "holes" when importing STL file
Replies: 4
Views: 1792

Re: One-way transparent "holes" when importing STL file

That means the surfaces are facing the wrong way. They talk about it here - https://www.simplify3d.com/support/tuto ... sh-errors/
by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:54 am
Forum: Feature Requests
Topic: Non negative extrusion distance.
Replies: 3
Views: 534

Re: Non negative extrusion distance.

Why in the world would you want S3D to do that? It means it won't ever be able to retract during the first few layers of your print, which will produce terrible quality. If this is really true, it's most definitely a firmware bug that wanhao needs to fix. There's absolutely no reason that any slicin...
by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:50 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Supports being added back after removal
Replies: 1
Views: 338

Re: Supports being added back after removal

If you have "support generation" enabled in your process, you're telling it that you want support added. So if you want one part with support and one without, then you need to create 2 separate processes, one for each model. Then you can disable support generation in the one that applies to the part...
by andrewk72
Thu Jul 21, 2016 5:48 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: How to add z-hop. extruder sratching surface
Replies: 10
Views: 21080

Re: How to add z-hop. extruder sratching surface

You can't do a z-lift unless you're done a retraction beforehand, otherwise it just oozes all over and creates a mess. So if you want it to z-lift, even when it's just moving over it's own internal layer, then go to the Advanced tab and disable "only retract when crossing open spaces".
by andrewk72
Wed Jul 20, 2016 10:10 am
Forum: Feature Requests
Topic: Is S3D still actually being developed?
Replies: 34
Views: 8808

Re: Is S3D still actually being developed?

They track feature requests and bug reports here, so I'm not surprised they monitor it quite closely
by andrewk72
Wed Jul 20, 2016 10:09 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Slowness on start
Replies: 3
Views: 667

Re: Slowness on start

Check your Z-axis movement speed on the Other tab. That determines what speed the Z-axis is asked to move at from the software. If you set that really low, it will move slowly.
by andrewk72
Tue Jul 19, 2016 6:35 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Extruder light - Target Temp not working in Machine Control
Replies: 4
Views: 1337

Re: Extruder light - Target Temp not working in Machine Cont

It's working fine for me when I print x3g files. Can you post your x3g file? Maybe it's something specific in that file..

Go to advanced search