Search found 421 matches

Go to advanced search

by rrdavis
Thu Jun 14, 2018 4:06 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Camera Rises in Viewport when Moving Camera (Ver. 4.0.1)
Replies: 2
Views: 705

Re: Camera Rises in Viewport when Moving Camera (Ver. 4.0.1)

Odd, I tried to recreate this myself with 4.0.1, but it doesn't happen at all. Works fine regardless of how many times I rotate back and forth. I wonder if the issue is possibly due to your trackpad occasionally registering a right-click. Some trackpads have options where you can right-click just by...
by rrdavis
Tue Jun 12, 2018 6:02 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Setting up Da Vinci Duo 2.0 A
Replies: 1
Views: 537

Re: Setting up Da Vinci Duo 2.0 A

The 2.0 is the Duo. Those are the same thing.

So the Da Vinci 2.0 is what you should be using. That's the same as the Duo 2.0A.
by rrdavis
Mon Jun 11, 2018 8:09 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Raft Height Ridiculous Ruining Everything
Replies: 2
Views: 537

Re: Raft Height Ridiculous Ruining Everything

Sounds like you might need to check your Z-endstop or leveling probe
by rrdavis
Mon Jun 11, 2018 8:07 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Profile Update not Saving some values
Replies: 5
Views: 703

Re: Profile Update not Saving some values

Ok, well then why don't you post the exact steps you are following?

For example
1) Help > Configuration Assistant, select "Other"
2) Enter cartesian, 200x200x200 volume, 1 extruder, etc
3) click Finish
4) go to Edit Process Settings
5) etc

That may help see what's going wrong
by rrdavis
Sun Jun 10, 2018 5:41 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Profile Update not Saving some values
Replies: 5
Views: 703

Re: Profile Update not Saving some values

You might be better just making a new profile from the Help > Configuration Assistant menu (just select "Other" and then enter your parameters). Otherwise, if you are hacking around with one of the stock S3D profiles, it is easy to screw things up. For example, if you are removing the extruders, but...
by rrdavis
Sun Jun 10, 2018 5:39 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Extuder temperature spikes in GUI
Replies: 2
Views: 523

Re: Extuder temperature spikes in GUI

Maybe a bad thermocouple.
by rrdavis
Sun Jun 10, 2018 5:38 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: How do you change the directions of support lines to make it easier to remove
Replies: 3
Views: 937

Re: How do you change the directions of support lines to make it easier to remove

You can edit the support infill angles on the Supports tab. I think it uses 0 degrees by default, but you can change that to 90 degrees, or even add multiple angles like 0 and 90 degrees for a grid-like pattern.
by rrdavis
Sun Jun 10, 2018 5:37 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: No support generated under model with non-flat bottom
Replies: 3
Views: 813

Re: No support generated under model with non-flat bottom

Try double-clicking on the part and decrease the Z-axis offset by 0.5mm or so.
by rrdavis
Wed Jun 06, 2018 5:19 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: First layer not applying Ultimate 3d Printer
Replies: 1
Views: 365

Re: First layer not applying Ultimate 3d Printer

Try printing without a raft, and then take a photo of the first layer. If you attach it here, I'm sure some experienced users can give you some quick advice on what to adjust :D
by rrdavis
Wed Jun 06, 2018 5:18 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Retraction at start - but never undone
Replies: 5
Views: 1002

Re: Retraction at start - but never undone

Yes, that looks absolutely correct to me. Read the link I already posted. It explains plenty about the E-values and how to decipher these commands.

Go to advanced search