Search found 421 matches

Go to advanced search

by rrdavis
Mon May 28, 2018 4:57 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: S3D won't load or open
Replies: 14
Views: 4300

Re: S3D won't load or open

I wasn't able to find anyone complaining about this issue prior to March of this year. The latest version of S3D had already been out for several months at that point, so it is mostly likely due to some recent Windows update. You might want to refer to this thread on this similar topic for ideas: ht...
by rrdavis
Sat May 26, 2018 5:53 am
Forum: Feature Requests
Topic: different numbers of perimeters on first and last layer
Replies: 2
Views: 436

Re: different numbers of perimeters on first and last layer

You can already do this by using the variable settings wizard to make a different process for the first layer. You can then adjust any settings you want.
by rrdavis
Sat May 12, 2018 6:47 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: SOLVED: Cannot slice grid
Replies: 2
Views: 454

Re: Cannot slice grid

It slices and looks fine to me. I'm guessing you need to change your thin wall settings. The article below explains it better:
https://www.simplify3d.com/support/arti ... -features/
by rrdavis
Sat May 12, 2018 6:43 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: 4.0 Not Launching
Replies: 4
Views: 3218

Re: 4.0 Not Launching

Is it visible in the task list while you're waiting? If it isn't, then you should be able to find a crash log in the event viewer that may explain more. You might want to try unplugging all external monitors, since I've had some graphics drivers in the past that only had issues when using external d...
by rrdavis
Thu May 10, 2018 8:55 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Finding solution to incorrect hole size issue
Replies: 1
Views: 324

Re: Finding solution to incorrect hole size issue

Have you tried using the "horizontal size compensation" option on the Other tab? That can make the holes bigger without scaling the part.
by rrdavis
Wed May 09, 2018 6:38 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Missing Lines First Layer
Replies: 15
Views: 1854

Re: Missing Lines First Layer

Can you post a photo of the first layer? It is possible it's related to this?
https://www.simplify3d.com/support/prin ... t-of-print
by rrdavis
Wed May 09, 2018 6:37 am
Forum: Feature Requests
Topic: Option To Assign Scripts(G-Code) To Home Buttons
Replies: 2
Views: 504

Re: Option To Assign Scripts(G-Code) To Home Buttons

You can already setup macro buttons in the machine control panel. Then you just click that button and it will run your custom commands.

You can change the macros in Tools > Firmware Configuration menu
by rrdavis
Wed May 09, 2018 6:36 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Dual Extrusion- Nesting Parts
Replies: 3
Views: 530

Re: Dual Extrusion- Nesting Parts

You can use the Edit > Align Selected Model Origins command.

But keep in mind they will only align correctly if there were modeled with the same coordinate system origin in the CAD software (i.e. the 0,0,0 location was the same relative to both models when they were exported)
by rrdavis
Mon May 07, 2018 4:28 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Support material
Replies: 3
Views: 590

Re: Support material

1) The support grid spacing does NOT affect the width of the support material extrusions. It's pretty easy to verify this by looking at the preview or by checking the gcode file yourself. Adjusting the grid spacing has no affect on the width. 2) It actually already always stays on top for me. If I o...
by rrdavis
Mon May 07, 2018 4:25 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Simplify not generating concaves
Replies: 2
Views: 399

Re: Simplify not generating concaves

A quick search of the forum yields many similar topics 1) check that you have "merge all outlines into a single solid model" disabled on the Advanced tab 2) make sure it isn't a problem with the mesh, use the Repair menu to check for non-manifold or self-intersecting surfaces. If there are issues, e...

Go to advanced search