Search found 421 matches

Go to advanced search

by rrdavis
Thu May 03, 2018 3:47 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Solid layers not solid
Replies: 1
Views: 442

Re: Solid layers not solid

That issue is covered here:
https://www.simplify3d.com/support/prin ... to-the-bed

Just follow their instructions
by rrdavis
Thu May 03, 2018 3:46 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Print quality when printing thin structures/segments
Replies: 6
Views: 1059

Re: Print quality when printing thin structures/segments

Can you post your factory file?

Also, have you already read the article about thin walls here:
https://www.simplify3d.com/support/arti ... -features/
by rrdavis
Thu May 03, 2018 3:44 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Infill Geometry S3D vs Cura
Replies: 6
Views: 1323

Re: Infill Geometry S3D vs Cura

There are lots of issues with that STL file. If you go to Repair > Identify Self-Intersecting Surfaces in S3D, you will see some of the problem areas. It looks like there are many surfaces that were never joined together in the CAD package. As others mentioned, you can sometimes work around this by ...
by rrdavis
Wed May 02, 2018 5:39 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Bad preview
Replies: 2
Views: 516

Re: Bad preview

There are many problems with your mesh. Go to Repair > Identify Self-Intersecting Surfaces and you will see some of them. You can easily see them with the cross-section tool as well. It looks like each of the arms on the outside of the hub were never actually merged with that part of the mesh. So yo...
by rrdavis
Wed May 02, 2018 5:36 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: macos: new install crashes on startup
Replies: 1
Views: 338

Re: macos: new install crashes on startup

Try sending your crash log to the S3D support team and maybe they can give you some pointers
by rrdavis
Wed May 02, 2018 5:35 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: No retraction between processes
Replies: 7
Views: 1547

Re: No retraction between processes

Your factory file works fine for me in the latest 4.0.1 version. When I load it there is clearly a retraction when it moves to each process, and then it does a wiping retraction right before leaving the process. So it appears to work fine in the current version. Try re-downloading the latest install...
by rrdavis
Wed May 02, 2018 5:31 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Infill Geometry S3D vs Cura
Replies: 6
Views: 1323

Re: Infill Geometry S3D vs Cura

Can you attach your factory file (File > Save Factory File)?

It's hard to give advice without it
by rrdavis
Tue May 01, 2018 4:29 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Missing part in Simplify3D print preview
Replies: 2
Views: 701

Re: Missing part in Simplify3D print preview

Did you make this STL file yourself? The main beam was not joined to the and of the arm, so it isn't a valid 3D mesh. Instead you just have 2 separate surfaces that are self intersecting and not properly merged. There are also problems with the vertical backplate near the motor mount. You can see th...
by rrdavis
Tue May 01, 2018 4:23 am
Forum: General Discussion and Tips
Topic: CR10-s printing mirrored
Replies: 3
Views: 802

Re: CR10-s printing mirrored

Go to Help > Configuration Assistant and re-download the stock CR-10 profile. I use that same profile with my CR-10, so the directions it configures by default are definitely correct. If your printer is still going the wrong way, then you post likely have one of the motors wired backwards or a probl...
by rrdavis
Mon Apr 30, 2018 7:51 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Strange blobs on edges
Replies: 4
Views: 1014

Re: Strange blobs on edges

There's lots of info here about exactly what to adjust and the logic behind it:
https://www.simplify3d.com/support/prin ... s-and-zits

Go to advanced search