Search found 201 matches

Go to advanced search

by TheBum
Mon Jan 29, 2024 7:22 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: MAC (M1 Prozessor, 8GB RAM) bad operating behavior after slicing
Replies: 15
Views: 4761
 
Jump to post

Re: MAC (M1 Prozessor, 8GB RAM) bad operating behavior after slicing

Stock MacBook Air, 15-inch, M2, 2023, MacOS 14.2.1. Nothing custom in terms of hardware or software. Here's another with the same behavior: I tried this last factory file on my M2 MBP w/ 32GB of RAM and I see the same lagging after slicing. I've been seeing it on my more complex models before that....
by TheBum
Mon Jan 29, 2024 7:11 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: More extrude on top..?
Replies: 3
Views: 1443
 
Jump to post

Re: More extrude on top..?

Even a curved top consists of overlapping layers. Any horizontal surface that is visible outside the model is a top layer.
by TheBum
Mon Jan 29, 2024 7:08 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Scale part - its this a bug?
Replies: 2
Views: 1192
 
Jump to post

Re: Scale part - its this a bug?

I had no idea this setting even existed. Thanks! It has always hindered me.
by TheBum
Mon Jan 15, 2024 6:37 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Mac Sonoma 14.2.1 breaks gcode export/save
Replies: 2
Views: 4881
 
Jump to post

Re: Mac Sonoma 14.2.1 breaks gcode export/save

I haven't had any such issues in Sonoma 14.3b3 or any previous Sonoma release or beta.
by TheBum
Mon Jan 15, 2024 6:35 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Sequential printing of same object with multiple processes
Replies: 5
Views: 4525
 
Jump to post

Re: Sequential printing of same object with multiple processes

You have to be careful that the nozzle doesn't hit your already printed object as it works on subsequent ones. That's why I don't do sequential printing.
by TheBum
Wed Nov 15, 2023 11:48 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Build Time not displayed on preview on MacOSX
Replies: 13
Views: 15282
 
Jump to post

Re: Build Time not displayed on preview on MacOSX

Nice detective work. I was able to reproduce the issue by activating that setting.
by TheBum
Wed Nov 15, 2023 12:45 am
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Build Time not displayed on preview on MacOSX
Replies: 13
Views: 15282
 
Jump to post

Re: Build Time not displayed on preview on MacOSX

I don't know where the files are stored in Windows, but in macOS they're stored in the /Users/<user>/Library/Application Support/Simplify3D/S3D-Software-V5 folder.
by TheBum
Mon Nov 13, 2023 9:55 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Process #2 starts too early.
Replies: 1
Views: 3836
 
Jump to post

Re: Process #2 starts too early.

You can use the Cooldown Extruder While Idle settings in the Temperature tab of the process. One of the settings defines the amount of time before the next tool change to start heating the nozzle.
by TheBum
Mon Nov 13, 2023 9:51 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Two Color settings?
Replies: 1
Views: 4060
 
Jump to post

Re: Two Color settings?

You have a few options: 1. Assign a process to each object you want to have a certain color if every object is monochrome. 2. Use Custom Zones (can be set using the Variable Settings Wizard) to assign colors to certain vertical zones. 3. Use some software to split the mesh into two meshes, one repre...
by TheBum
Thu Nov 09, 2023 7:10 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Part Won't Slice Correctly
Replies: 6
Views: 7746
 
Jump to post

Re: Part Won't Slice Correctly

I don't see a hole when I view the file in macOS Preview. Normally when something like this happens, there's an extra mesh in the file and you can get rid of it by using the Separate Connected Surfaces option in the Mesh menu and deleting the meshes you don't want. However, that doesn't work with th...

Go to advanced search