nsarzyns
Posts: 15
Joined: Tue Nov 10, 2015 12:49 pm

4.1.1 Suggestion...finally fix the Check for Update

Fri Nov 30, 2018 5:05 pm

It's been way to long for this feature to not work. My guess it's a server side issue. Wireshark shows packet being sent up during a Check for Update check from the Help menu. What's in those packets I'm not sure. They very well could contain no information about the current version and the server has no idea what to send back. Simplify3D may have implemented this feature a different way, but which ever way it was done, doesn't actually work.

User avatar
dkightley
Posts: 1788
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:09 pm

Re: 4.1.1 Suggestion...finally fix the Check for Update

Fri Nov 30, 2018 7:31 pm

I've just tried the "Check for Update" in all versions from 3.1....ie 3.1, 3.1.1, 4.0.0, 4.0.1, and 4.1.....and I get a consistent "Simplify3D version 4.1.0 is now available...." message on all versions except 4.1, which I get the "Your software is up to date!" message.

I use Windows10. So if there's an issue, its not on Windows systems.
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

jmunkki
Posts: 24
Joined: Fri Jan 29, 2016 3:35 am

Re: 4.1.1 Suggestion...finally fix the Check for Update

Wed Dec 05, 2018 10:34 am

However, version 4.1.1 is now available and Simplify3D 4.1 on my Mac still claims that it is up to date.

User avatar
dkightley
Posts: 1788
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:09 pm

Re: 4.1.1 Suggestion...finally fix the Check for Update

Wed Dec 05, 2018 12:52 pm

Oh, look!
4.1.1ishere.JPG
4.1.0 on Windows claims an update is ready.

Sign into Account....and the latest version is 4.1......wrong!
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

wirlybird
Posts: 914
Joined: Sun Jul 17, 2016 12:32 pm

Re: 4.1.1 Suggestion...finally fix the Check for Update

Wed Dec 05, 2018 5:47 pm

Did the "Check for update" using 4.01 and 4.1 and both say "Software is up to date". Still doesn't work.


Return to “Feature Requests”