stamerradaniel
Posts: 5
Joined: Fri Dec 07, 2018 12:04 pm

add parametrable circle, rectangle for first layer

Fri Dec 07, 2018 12:10 pm

hi, i nice tool to add parametrable circle, rectangle for first layer, for better first layer support

S3D-Jake
Posts: 617
Joined: Wed Jun 20, 2018 12:45 pm

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Wed Dec 12, 2018 1:40 pm

Thanks for your ideas. Can you maybe elaborate on what it is exactly you'd like to see? The implementation and design of this feature can probably be done in a multitude of ways. So some clarification on what you'd like to see would likely help our development team know where the user base's feelings are centered.
"A bird does not sing because it has an answer. It sings because it has a song."

stamerradaniel
Posts: 5
Joined: Fri Dec 07, 2018 12:04 pm

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Thu Mar 14, 2019 10:01 am

when i insert a stl file or obj in simplify some time the part that touch the bed is too small , i create in fusion 360 a cube or circle to integrate in simplify under my stl model an after that the project to print is much more resistent on the bed, thats the idea, before printing integrate a 2 or 3 layer high cube or circle, an i can define the dimension under my part

zemlin
Posts: 266
Joined: Mon Feb 01, 2016 11:36 am

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Fri Mar 15, 2019 9:05 am

Sounds like you want a skirt/brim.

JohnyWalter
Posts: 12
Joined: Wed Jul 11, 2018 7:10 am

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Fri Mar 15, 2019 9:08 am

Yes, there is integrate 2-3 times, it will be better. I agree with stamerradaniel.

wirlybird
Posts: 1221
Joined: Sun Jul 17, 2016 1:32 pm

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Fri Mar 15, 2019 9:20 am

A brim will pretty much already do this.
You can set how wide it is needed and how many layers high you want.

If you have something else in mind maybe some pictures would help to describe.

tonyno
Posts: 166
Joined: Sat Jan 31, 2015 5:46 pm

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Fri Mar 15, 2019 10:23 am

You don't always need extra material around the entire perimeter.

I do as he does, inserting cylinders and cubes. Another handy one would be an annular ring with variable inner and outer diameter.

S3D-Jake
Posts: 617
Joined: Wed Jun 20, 2018 12:45 pm

Re: add parametrable circle, rectangle for first layer

Wed Mar 20, 2019 2:51 pm

Thanks for clarifying the needs for this feature / functionality. I've logged the request with our development team. I'm monitor this thread for any additional ideas relating to first layer adhesion enhancements.
"A bird does not sing because it has an answer. It sings because it has a song."

Return to “Feature Requests”