Bobertsawesome
Posts: 1
Joined: Mon Jul 16, 2018 10:32 pm

Is there anyway to change the start gcode completely ?

Mon Jul 16, 2018 10:39 pm

Im having issues trying to make this code work in S3D:

Code: Select all

M115 U3.2.1 ; tell printer latest fw version
M201 X1000 Y1000 Z1000 E9000 ; sets maximum accelerations, mm/sec^2
M203 X200 Y200 Z12 E120 ; sets maximum feedrates, mm/sec
M204 S1250 T1250 ; sets acceleration (S) and retract acceleration (T)
M205 X8 Y8 Z0.4 E1.5 ; sets the jerk limits, mm/sec
M205 S0 T0 ; sets the minimum extruding and travel feed rate, mm/sec
M83  ; extruder relative mode

M104 S160 ; set extruder temp
M140 S[first_layer_bed_temperature] ; set bed temp
M190 S[first_layer_bed_temperature] ; wait for bed temp
M109 S160 ; wait for extruder temp
G28 W ; home all without mesh bed level
G80 ; mesh bed leveling
G1 Z35.0 ; Move up before heating to temp
G1 Y-3.0 F1000.0 ; go outside print area
M104 S[first_layer_temperature] ; set extruder temp
M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder temp
G1 Z{first_layer_height + z_offset} ; Lower to print first layer

G92 E0.0
G1 X60.0 E9.0  F1000.0 ; intro line
G1 X100.0 E12.5  F1000.0 ; intro line
G92 E0.0
M221 S{if layer_height==0.05}100{else}95{endif}
It works fine in Slicer but i think that's because it's a different software language? Anyways I would like to try and get this code into S3D, but I simply cannot get it working whatsoever. Any help, please?

Thanks!

S3D-Jake
Posts: 123
Joined: Wed Jun 20, 2018 11:45 am

Re: Is there anyway to change the start gcode completely ?

Tue Aug 28, 2018 9:01 am

Bobertsawesome wrote: Im having issues trying to make this code work in S3D:

Code: Select all

.....
M140 S[first_layer_bed_temperature] ; set bed temp
M190 S[first_layer_bed_temperature] ; wait for bed temp
.....
M104 S[first_layer_temperature] ; set extruder temp
M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder temp
It works fine in Slicer but i think that's because it's a different software language? Anyways I would like to try and get this code into S3D, but I simply cannot get it working whatsoever. Any help, please?

Thanks!

I'd suggest making use of the Simplify3D variables rather than slic3r's variables. You can find them documented here: viewtopic.php?f=8&t=1959
"A bird does not sing because it has an answer. It sings because it has a song."

Return to “General Discussion and Tips”