WilsonEvans
Posts: 1
Joined: Mon Dec 14, 2020 12:45 am

First layer height depending on Print Quality setting?

Mon Dec 14, 2020 12:48 am

Currently, for my printer profile in Simplify3D, I have 3 "Auto-Configure for Print Quality" sub-profile (that we can choose at the right of the material:
- Fast (with layer height of 0.3mm)
- Medium (with layer height of 0.2mm)
- High (with layer height of 0.3mm)

The parameter which varied with the "Print Qualatity" are :
- Layer height
- Top solid layers
- Bottom solid layers
- Skirt layer
- Infill percentagehttps://9apps.ooo/

- Support infil percentage

I would like to make the First layer height a parameter that can varied with the print quality. By exemple, for the medium quality, a layer height of 100% and for the high quality 200% (for the same man profile) : is there a way to do that ?
Currently, if I change the layer height on high quality, the parameter is also passed in medium and fast quality.

Thanks

S3D-Jake
Posts: 912
Joined: Wed Jun 20, 2018 12:45 pm

Re: First layer height depending on Print Quality setting?

Mon Dec 21, 2020 1:45 pm

This post describes in detail how to change which settings are linked to material or quality presets.

viewtopic.php?f=8&t=5977&p=25950#p25947

Let me know if you run into any issues.
"A bird does not sing because it has an answer. It sings because it has a song."

Treaswalker
Posts: 1
Joined: Sat Feb 06, 2021 5:01 am

Re: First layer height depending on Print Quality setting?

Sat Feb 06, 2021 5:04 am

WilsonEvans wrote:
Mon Dec 14, 2020 12:48 am
Currently, for my printer profile in Simplify3D, I have 3 "Auto-Configure for Print Quality" sub-profile (that we can choose at the right of the material:
- Fast (with layer height of 0.3mm)
- Medium (with layer height of 0.2mm)
- High (with layer height of 0.3mm)

The parameter which varied with the "Print Qualatity" are :
- Layer height
- Top solid layers
- Bottom solid layers
- Skirt layer
- Infill percentagefmwhatsapp

- Support infil percentage

I would like to make the First layer height a parameter that can varied with the print quality. By exemple, for the medium quality, a layer height of 100% and for the high quality 200% (for the same man profile) : is there a way to do that ?
Currently, if I change the layer height on high quality, the parameter is also passed in medium and fast quality.

Thanks
Hi,
I am newbie here and I think I am not the only one who is ran into this issue and looking for solution if you have found something helpful so please can share it here with me. So I can solve my issue.

Return to “General Discussion and Tips”