Ozy
Posts: 4
Joined: Wed Feb 05, 2014 4:11 pm

Obtuse Layer Heights

Fri Mar 07, 2014 2:53 am

Why does the software use an odd layer height of .2857mm for medium and .1714 for high? I know there has to be logic to these values, I just don't understand why. I'm using a Makerbot Replicator 1 & Printrbot Jr V2.

User avatar
3Drasle
Posts: 83
Joined: Thu Jan 30, 2014 6:29 am

Re: Obtuse Layer Heights

Fri Mar 07, 2014 3:29 am

Properly because the leadscrew is in inches. But not sure :?

/Michael
/Michael, Denmark

AndersE
Posts: 220
Joined: Sun Feb 02, 2014 4:40 pm

Re: Obtuse Layer Heights

Tue Apr 15, 2014 11:44 am

I thought it was checking the height of yor object and then calculated the layerheight to get an even number of layers?
If you set layer height to 0.15mm and your object is 100mm then you get 666.66 layers, where you cannot print the .66 rest.

Dssguy1
Posts: 47
Joined: Fri Mar 28, 2014 4:10 pm

Re: Obtuse Layer Heights

Thu Apr 17, 2014 8:50 am

It is not calculating anything about your part. I used that default profile layer height back in 2.0.1 but have since switched to the more standard .1,.2,.3 and manual setting of my extrusion width. I have been having great success so far.

marcnicol
Posts: 12
Joined: Thu Jan 23, 2014 6:52 am

Re: Obtuse Layer Heights

Thu Apr 17, 2014 9:56 am

version 2.1 seems to have sorted this now and it uses more standard layer heights

Return to “General Discussion and Tips”