jeevesme@hotmail.com
Posts: 29
Joined: Thu Dec 10, 2015 1:35 pm

Variable Settings Wizard not changing skirt or start layer

Sun Jul 30, 2017 5:06 pm

I was stoked when they introduced the variable settings wizard. I thought, oh man, no more doing everything manually. Unfortunately, it does nothing. It doesn't change the Skirt/brim option from the first process, and it doesn't automatically calculate the second process' start layer correctly. Isn't that the whole point of the "Wizard"?

I have attached pictures if you want to see for yourself. What have they been working on for so long? :roll:
Attachments
Process 2.JPG
Process 1.JPG
Multi Process Wizard.JPG

brian442
Posts: 1243
Joined: Mon Nov 28, 2016 5:35 am

Re: Variable Settings Wizard not changing skirt or start lay

Mon Jul 31, 2017 7:29 am

jeevesme@hotmail.com wrote:It doesn't change the Skirt/brim option from the first process
Why would it need to change your skirt settings? It already uses the same skirt settings that you had setup for the original process.
jeevesme@hotmail.com wrote:and it doesn't automatically calculate the second process' start layer correctly
From the photo you posted, it looks like the first layer of the second process is starting perfectly on top of the first process. That's what I would expect, so maybe you should post more info about what you wanted it to do.

jeevesme@hotmail.com
Posts: 29
Joined: Thu Dec 10, 2015 1:35 pm

Re: Variable Settings Wizard not changing skirt or start lay

Mon Jul 31, 2017 7:40 pm

Maybe you should look closer. And why would you need a skirt on the second process? I am saying, it doesn't turn off the skirt/brim for the second process.
Attachments
3 Double Brim.JPG

brian442
Posts: 1243
Joined: Mon Nov 28, 2016 5:35 am

Re: Variable Settings Wizard not changing skirt or start lay

Tue Aug 01, 2017 6:21 am

Can you post your factory file? This doesn't happen to me. I tried using a similar model with the wizard but the skirt only shows at the very bottom. So perhaps it is something with your settings.

wirlybird
Posts: 1230
Joined: Sun Jul 17, 2016 1:32 pm

Re: Variable Settings Wizard not changing skirt or start lay

Tue Aug 01, 2017 6:52 am

Would you not want to uncheck "use skirt/brim" for process 2?

Return to “General Discussion and Tips”