Page 1 of 1

framing error detected by hardware

Posted: Thu Jun 05, 2014 3:15 am
by WWC
What does this mean " framing error detected by hardware "

Using Ramps 1.4.
I can connect with Repeiter and operate this printer but S3D gives this error. Anybody seen this before?

Re: framing error detected by hardware

Posted: Fri Jun 06, 2014 10:16 pm
by TenKOhms
I havent seen this error before... what do you do in the software when this error occurs? I also have RAMPS 1.4, but S3D works fine on my printer.

Re: framing error detected by hardware

Posted: Fri Jun 06, 2014 11:37 pm
by WWC
FIXED.

This was a simple error on my part by not checking the baud rate. When i selected the correct baud rate everything works fine.

Re: framing error detected by hardware

Posted: Sun Jun 08, 2014 5:22 am
by AndersE
I had the same error a while ago, but in my case it was a bas solder on mainboard power connector.