Milestone85
Posts: 34
Joined: Thu Jun 05, 2014 10:02 pm

Center and arrange not working properly?

Sun Jun 22, 2014 1:41 pm

I click the center and arrange button and lately my models aren't being centered or arranged properly.. Any idea why ? Before they would center and be aligned proper, now sometimes they go off center & also off the side of the build plate when I click that button.

This isn't the greatest example, as they are pretty centered here in this pic, but as u can see it did throw a model off the side of the bed...
Attachments
Center arrange.png

User avatar
TenKOhms
Posts: 172
Joined: Wed May 14, 2014 3:04 pm

Re: Center and arrange not working properly?

Sun Jun 22, 2014 1:56 pm

i dont think the center and arrange will auto-rotate your models, I could be wrong though. Double click on 2-3 of the long models and rotate it around the Z-Axis 90 degrees, then center and arrange and they might all fit on the build plate.

User avatar
jimc
Posts: 1124
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:02 pm
Location: mullica, nj
Contact: Website

Re: Center and arrange not working properly?

Sun Jun 22, 2014 9:33 pm

yes it wont rotate your models at all and what you have pictured wont all fit on the bed

Milestone85
Posts: 34
Joined: Thu Jun 05, 2014 10:02 pm

Re: Center and arrange not working properly?

Mon Jun 23, 2014 12:03 am

Ok good enough. I find sometimes though Ill have one model or 2 models and it places them on one side of the bed instead of centering, is this normal?

User avatar
jimc
Posts: 1124
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:02 pm
Location: mullica, nj
Contact: Website

Re: Center and arrange not working properly?

Mon Jun 23, 2014 12:22 am

it doesnt seem normal to me. the arrange button has always worked fine for me. no issues. if you have 2 models and they can fit on the bed with a small space between and without rotating then it should arrange them ok.

Milestone85
Posts: 34
Joined: Thu Jun 05, 2014 10:02 pm

Re: Center and arrange not working properly?

Fri Jul 04, 2014 12:41 pm

Here's an example of Center & Arrange, placing models funny.... Top right of bed with 2 models below it... why wont it actually center these, I have to physically move them in center (i have clamps going around a glass bed so the extruder nozzle would hit if they are arranged like this)
Annoying to say the least.
Attachments
Center and arrange.png

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”