azurha
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 10:43 am

Top Layer forgotten by simplify3D

Sun Feb 03, 2019 10:51 am

Hello o/

I am in trouble !
I have already printed a lot.
After a long break, i re-installed simplify3D.
But simplify3D does not finish my models, it is stop before the top layer, on the all parts, any idea please ?

Thanks :'(

Image

Squirts
Posts: 2
Joined: Sun Feb 03, 2019 8:17 pm

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Mon Feb 04, 2019 7:33 pm

I’ve been seeing this issue for thin wall on other forums for 4.1, which I’m having the same issue.

I hope there is a fix for it soon. I just bought this in December and I’m starting to regret it.

jlovett
Posts: 4
Joined: Mon Feb 04, 2019 4:03 pm

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Tue Feb 05, 2019 1:03 pm

My co-worker and I have seen this a couple of times with a print, but only partially. There were gaps in the top layer as if it just didn't generate the .gcode for the finished product completely. I'm not sure why this happened.

S3D-Alex
Posts: 263
Joined: Thu Aug 30, 2018 1:23 pm

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Tue Feb 05, 2019 1:29 pm

Thank you all for the reports. Can anybody please post a Factory File that shows what they are referring to?

azurha
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 10:43 am

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Tue Feb 05, 2019 7:21 pm

Did you speak about the .gcode ?
Attachments
Ipad.gcode
(23.21 KiB) Downloaded 15 times

azurha
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 10:43 am

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Sat Feb 09, 2019 9:57 am

up

User avatar
dkightley
Posts: 2073
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Sat Feb 09, 2019 11:50 am

Factory file...… File Menu===> Save Factory File.

The saved file contains everything needed to allow someone to load and see exactly what you see when you have your part and profile loaded.

A factory file is by far the most preferred way of allowing someone to see what you're experiencing....
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

azurha
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 10:43 am

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Sun Feb 10, 2019 8:41 am

i have the same problem with cura Oo
Attachments
ipadBlocker.factory
(47.49 KiB) Downloaded 16 times

User avatar
dkightley
Posts: 2073
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Top Layer forgotten by simplify3D

Sun Feb 10, 2019 9:08 am

Believe it or not......thin walls!

Change the option to allow single extrusion walls....and the missing layer will print. Not very well….but it slices.



Now do you see why a factory file is so important when diagnosing issues????
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”