McClean
Posts: 7
Joined: Sat Jun 23, 2018 9:30 pm

Filenames with special characters

Mon Feb 04, 2019 9:20 pm

Hello,

i have a problem with filenames containing special characters (in german, üäö...). When using a model with one of these characters inside the filename it all works until restarting s3d. Then it occurs a error and all model placed on Bed and all settings! are deleted.

Greets, Steffen

horst.w
Posts: 833
Joined: Fri Oct 17, 2014 5:00 pm

Re: Filenames with special characters

Tue Feb 05, 2019 4:04 am

... so it is!
But for me the problem is not S3D! I can store any file with "Umlaute" to the SD-card. S3D accepts the file name, but the printer makes trouble. SD-card to printer, it reads out the full name of the file shown on the display, but doesn't execute anything.
I guess the problem is the same when using USB-connection.

horst.w
GER

User avatar
dkightley
Posts: 2140
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Filenames with special characters

Tue Feb 05, 2019 6:52 am

S3D and special characters have had a mixed relationship:

search.php?keywords=special+characters
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

wirlybird
Posts: 1235
Joined: Sun Jul 17, 2016 1:32 pm

Re: Filenames with special characters

Tue Feb 05, 2019 7:26 am

Long file names, special characters etc. are more of an issue relating to the printers firmware than S3D.
For instance, Sailfish has a max of 30 characters.

McClean
Posts: 7
Joined: Sat Jun 23, 2018 9:30 pm

Re: Filenames with special characters

Wed Feb 06, 2019 10:53 pm

horst.w wrote:
Tue Feb 05, 2019 4:04 am
... so it is!
But for me the problem is not S3D! I can store any file with "Umlaute" to the SD-card. S3D accepts the file name, but the printer makes trouble. SD-card to printer, it reads out the full name of the file shown on the display, but doesn't execute anything.
I guess the problem is the same when using USB-connection.

horst.w
GER
I have no problems with the file itself. Normaly im printing via USB - but even with sdcard its working. The problem i mean is really s3d - because after restarting the xml loader fails with error

Steffen

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”