davedfx
Posts: 40
Joined: Wed Dec 25, 2013 10:54 am

Flashforge Homing problem with 2.1.1

Thu Jul 31, 2014 1:40 am

The previous S3D homes to the right corner near the front of the build plate.

2.1.1 homes to the left corner near the front of the build plate. I use the right extruder and the extruder is off the plate.
when it starts printing the nozzle is not on the plate when purging. No "teardrop" and the extruded filament is dragged to the build plate

Umpa
Posts: 87
Joined: Wed May 07, 2014 2:10 pm

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Thu Jul 31, 2014 2:52 am

I always though this teardrop was fault of the homing system, and the head should prime off the table and perform a "wipe" as it moves to the print area. That's what I was told, usually when my printer blobs on the plate it either skips or the plate bounces as the head rips over the blob.

davedfx
Posts: 40
Joined: Wed Dec 25, 2013 10:54 am

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Thu Jul 31, 2014 3:16 am

the problem is that it doesn't wipe. It now drags a long string of cooled filament onto the plate.

What is good is how makerware wipes across the plate

User avatar
jimc
Posts: 1124
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:02 pm
Location: mullica, nj
Contact: Website

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Thu Jul 31, 2014 8:08 am

That whole this is set up in your starting gcode script. If it doesnt wipe then add a line of code there to make it do whatever you want. I dont have a ff but my makegear moves off the bed, extrudes 20mm of filament then uses the edge of the bed to wipe the purge off then it will start running my model.

Umpa
Posts: 87
Joined: Wed May 07, 2014 2:10 pm

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Fri Aug 01, 2014 11:51 am

That's how I'm told it's supposed to work, I however get the blob. I could change the homing presets and make it do the correct thing, but I can't be bothered. As it works as is. I'm sure this issue in the machine profile for my printer (read bug) will get fixed eventually, but it's not a show stopper. For clarity I would like to make it clear I'm running 2.1.0 can't get 2.1.1 to launch.

User avatar
KeyboardWarrior
Posts: 480
Joined: Thu Jun 19, 2014 5:02 pm

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Fri Aug 01, 2014 3:12 pm

Umpa wrote:That's how I'm told it's supposed to work, I however get the blob. I could change the homing presets and make it do the correct thing, but I can't be bothered. As it works as is. I'm sure this issue in the machine profile for my printer (read bug) will get fixed eventually, but it's not a show stopper. For clarity I would like to make it clear I'm running 2.1.0 can't get 2.1.1 to launch.
Who says that?

Btw, It's in the starting G-code under the Scripts tab.

Umpa
Posts: 87
Joined: Wed May 07, 2014 2:10 pm

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Fri Aug 01, 2014 3:33 pm

I do, it's not worth my time to fix it. Sure it's an annoyance and should not happen, read product test prior to release, BUT it's not a show stopper. I was more concerned with the failure to purge the correct tool bug.

Not sure what you were trying to do by making the text large, but each to their own lol.

User avatar
jimc
Posts: 1124
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:02 pm
Location: mullica, nj
Contact: Website

Re: Flashforge Homing problem with 2.1.1

Fri Aug 01, 2014 8:08 pm

the staring and ending scripts are your own. s3d throws a quick something in there as a default but its up to the operator to set that up how they like it.

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”