Page 1 of 1

X and Y bed offsets

Posted: Thu Jun 06, 2019 11:20 am
by Sa1Wales
Hi I am used to using Cura but upgraded to Simplify 3D today, I use a Geeetech A30 and in the home position the nozel if off the bed so when simplify 3d starts the line to prime the nozle it is off the front of the bed. So my question is in which offset to I add the offsets. is it in the Machine Offsets or Tool Head offsets Or finally The G-code Global Offsets or should I just print some adjustable X and Y Endstop brackets?

Thanks for any replys

Steve.

Re: X and Y bed offsets

Posted: Mon Jun 10, 2019 10:56 am
by S3D-Jake
I'd suggest looking at this guide. https://www.simplify3d.com/support/faq/#faq-4616

If the homing location is (0,0,0), and is off the bed, you will want to give the origin an offset in Simplify3D. This will make it so that the generated G-Code is positioned correctly.

Note: This will not automatically update g-code manually entered into your starting script.

Re: X and Y bed offsets

Posted: Mon Jun 10, 2019 6:59 pm
by Sa1Wales
S3D-Jake wrote:
Mon Jun 10, 2019 10:56 am
I'd suggest looking at this guide. https://www.simplify3d.com/support/faq/#faq-4616

If the homing location is (0,0,0), and is off the bed, you will want to give the origin an offset in Simplify3D. This will make it so that the generated G-Code is positioned correctly.

Note: This will not automatically update g-code manually entered into your starting script.
Thanks for the reply Jake, I printed off some adjustable XYZ endstop adjusters and all fine now. :)

Steve.