DougDR
Posts: 7
Joined: Tue Jun 07, 2016 3:16 am

Simplify3d 4.1.2 does NOT run after install.

Sat Jun 08, 2019 2:40 pm

I have uninstalled, restarted installed and repeated all variants of this to many time to count.

The new version will start a task in task manager but will NOT actually run the program.

I installed the latest version because the previous version refused to see that my open GL was up to date.

I have paid for this software that i really use and need but it fails me continuously.

Can i get some help please? :(

Ret
Posts: 51
Joined: Wed Feb 07, 2018 4:26 pm

Re: Simplify3d 4.1.2 does NOT run after install.

Sat Jun 08, 2019 7:22 pm

You need to give us more information. What exactly do you see when you've attempted to load S3D? Computer specs and OS version could be helpful.

DougDR
Posts: 7
Joined: Tue Jun 07, 2016 3:16 am

Re: Simplify3d 4.1.2 does NOT run after install.

Sun Jun 09, 2019 4:59 am

Hi

I put in 4.1.2 and it installs but when i try to run the program nothing happens at all. it doesn't come up.

I uninstall that and then install 3.1.1 and it installs fine and when i run it i get the error that is it doesn't see open gl compatible version and needs opengl 1.1 or more. i have confirmed with opengl diag tools and the graphics card diag tools that the latest opengl is installed and working

So now i am able to run simplify 3.1.1 but the opengl issue make it run real bad.

Ret
Posts: 51
Joined: Wed Feb 07, 2018 4:26 pm

Re: Simplify3d 4.1.2 does NOT run after install.

Sun Jun 09, 2019 5:24 pm

Have you tried this yet: https://www.simplify3d.com/support/faq/#faq-4628 ?

A clean wipe tends to fix most issues. Also check for graphics card driver updates.

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”