kgiannelos
Posts: 2
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:54 am

Can't get this stl to print as is

Mon Sep 09, 2019 5:58 am

I am trying to 3D pring an stl model I downloaded from MyMinifactory.com.
However, it seems that when generating the print preview in simplify3D, some of the borders of the print are not generated at all. I have attached the factory model as exported from simplify3D as well as the stl file I am trying to print. I have also attached a screenshot highlighting the issue in simplify3D Preview mode.

Any help would be appreciated, thank you!
Attachments
2019-09-09_12-56-56.png
music-from-the-heart-pendant-1.stl
(134.65 KiB) Downloaded 3 times
music-from-the-heart-pendant-1.factory
(35.99 KiB) Downloaded 2 times

TheBum
Posts: 102
Joined: Fri May 18, 2018 11:13 pm

Re: Can't get this stl to print as is

Mon Sep 09, 2019 11:52 am

Probably not an optimized model. Many times, you can fix gaps like this by going into the Mesh menu and selecting "Separate connected surfaces".

wirlybird
Posts: 1216
Joined: Sun Jul 17, 2016 1:32 pm

Re: Can't get this stl to print as is

Mon Sep 09, 2019 12:06 pm

My guess is that those areas (the walls) are too thin to print for your current configuration such as nozzle size or extrusion width.

User avatar
dkightley
Posts: 2045
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Can't get this stl to print as is

Mon Sep 09, 2019 3:37 pm

Not a guess...….as TB says, advice how to cure the issue...…...use the Separate Connected Surfaces option on the Menu dropdown.
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

kgiannelos
Posts: 2
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:54 am

Re: Can't get this stl to print as is

Mon Sep 09, 2019 5:50 pm

Thank you guys! Separate Connected Surfaces did the trick, amazing.

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”