demetri90
Posts: 5
Joined: Mon Jul 08, 2019 4:05 pm

Weird top layer issue

Mon Feb 17, 2020 1:44 pm

This recently started happening, not sure why. See images.
Attachments
Ender 5 Plus #2 1st layer.fff
(11.91 KiB) Downloaded 16 times
top.png
mid.png

demetri90
Posts: 5
Joined: Mon Jul 08, 2019 4:05 pm

Re: Weird top layer issue

Mon Feb 17, 2020 1:45 pm

factory files attached.
Attachments
Ender 5 Plus #2.fff
(11.04 KiB) Downloaded 19 times
Ender 5 Plus #2 1st layer.fff
(11.91 KiB) Downloaded 14 times

User avatar
dkightley
Posts: 2171
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Weird top layer issue

Mon Feb 17, 2020 2:52 pm

A factory file has a suffix ".factory". What you have attached are ".fff" files....print settings.

With the shape file and profiles loaded in S3D:
Select File menu===>Save Factory File. The saved file will have a suffix of .factory. Attach that file.
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

User avatar
dkightley
Posts: 2171
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Weird top layer issue

Mon Feb 17, 2020 2:55 pm

Even without that file, its clear that there are angled faces on the top of the parts of the part you have marked.

The one with the step obviously has a very shallow angle on the top face....and the other two may have small chamfers on the corners...or an even shallower angled top face.

Viewing the shape data from the factory file will reveal what's wrong.

EDIT:
Viewing the screenshots closer.....it may even be an issue in the mesh. Even more sure viewing the shape will answer the question.....
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”