anrange
Posts: 3
Joined: Thu Mar 19, 2020 1:40 pm

Part of the model doesn't get printed

Thu Mar 19, 2020 1:48 pm

Hi I created a 3d model using fusion 360 and when I slice it in Simplify3d, half of it disappears. The image of the preview mode is here:
Screen Shot 2020-03-19 at 10.37.06 AM.png
I also attached the factory file.

The image of the object is:
Screen Shot 2020-03-19 at 10.37.12 AM.png
I wanted to note that Cura does slice it , so I don't really know why Simplify3d can't. Thanks for your help
Attachments
Circualr_peg_connector.factory
(416.51 KiB) Downloaded 4 times

User avatar
dkightley
Posts: 2167
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: Part of the model doesn't get printed

Thu Mar 19, 2020 4:57 pm

The shape file has a number of issues that S3D is not able to cope with. I've run the model through 3DBuilder and it now slices correctly.

Attached is the repaired shape file
Attachments
Circualr_peg_connector.3mf
(304.81 KiB) Downloaded 3 times
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net

anrange
Posts: 3
Joined: Thu Mar 19, 2020 1:40 pm

Re: Part of the model doesn't get printed

Fri Mar 20, 2020 1:13 am

Thanks a lot for your help.
Can you share what can I do so that next time I don't face this same issue?

TheBum
Posts: 119
Joined: Fri May 18, 2018 11:13 pm

Re: Part of the model doesn't get printed

Fri Mar 20, 2020 12:40 pm

If you're in a pinch, you may be able to remedy it by selecting "Separate Connected Surfaces" from the Mesh menu after adding the model. That often allows improper meshes to print successfully.

Did you create the object from scratch in F360 or did you insert a mesh and then modify it? I've never had slicing issues with anything I've created from scratch and exported as an STL.

anrange
Posts: 3
Joined: Thu Mar 19, 2020 1:40 pm

Re: Part of the model doesn't get printed

Sat Mar 21, 2020 2:05 am

I created from scratch in f360.
I tried “Separate Connected Surfaces” but it jus froze the app.

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”