22MIL2DAY
Posts: 53
Joined: Thu May 30, 2013 10:51 am
Location: SARASOTA FLORIDA

How do you arrange parts on the printing bed?

Thu Aug 29, 2013 2:18 pm

When I drop the parts in they automatically go in but I am unable to change the orientation. Some parts go in vertical and would be better if I could put them in laying down. But how to manipulate them?
I know “Alt-Left” rotates the model but in only one axis. How do I rotate in all axis and how do I lay the part flat on the printing bed? I am looking for some type of CAD functionality for positioning parts. Is there a step by step other than the Quick Start Guide?

sir-mike
Posts: 29
Joined: Mon Apr 15, 2013 6:53 pm

Re: How do you arrange parts on the printing bed?

Thu Aug 29, 2013 4:27 pm

Just double click on part.

22MIL2DAY
Posts: 53
Joined: Thu May 30, 2013 10:51 am
Location: SARASOTA FLORIDA

Re: How do you arrange parts on the printing bed?

Fri Aug 30, 2013 7:29 am

This allows me to rotate in 2 axis not 3 and it is the vertcal axis that I am trying to redefine

22MIL2DAY
Posts: 53
Joined: Thu May 30, 2013 10:51 am
Location: SARASOTA FLORIDA

Re: How do you arrange parts on the printing bed?

Fri Aug 30, 2013 7:33 am

Just got it......thanks for the posts

zebrajack
Posts: 3
Joined: Wed Sep 11, 2013 3:44 pm

Re: How do you arrange parts on the printing bed?

Wed Sep 11, 2013 3:49 pm

I encounter the same problem, have it been solved or still in the waiting list. Are ther any workaround??

dalew8abz
Posts: 120
Joined: Mon Mar 25, 2013 12:14 am
Location: Cleveland Heights, Ohio USA (4 mi. from MakerGear HQ!)
Contact: Website

Re: How do you arrange parts on the printing bed?

Thu Sep 12, 2013 10:08 pm

zebrajack,

Have you found this? If you double-click the part after you import / drop / arrange, you get the Model Settings dialog. This box has entries that allow you position and rotate the part in all three axes. See the attached screenshot of the Model Settings box.
ModelSettingsDialog.png
Sorry for the green tint. My screenshot software seems to be capturing its own highlighting.... D'ohh!

Dale

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”