mcamou
Posts: 12
Joined: Sun Mar 06, 2016 5:53 am

Bridge being generated where there is none

Sun Mar 06, 2016 6:09 am

Hello everyone,
I am trying to print this model: https://www.thingiverse.com/thing:763968/#files

Simplify3D is placing some sort of plaque in the center hole, about halfway through the print:
Cura.jpg
Sliced with Cura
This was sliced with Cura:
Cura.jpg
Sliced with Cura
Looking at the Simplify3D preview, there IS a layer there, somewhere in middle height (not even at the bottom or the top=.

Here is my .factory file:
framebaroque.factory
.factory file
(8.36 MiB) Downloaded 92 times
Help!
Attachments
Simplify3D.jpg
Sliced with Simplify3D

CompoundCarl
Posts: 2005
Joined: Wed Aug 05, 2015 7:23 am

Re: Bridge being generated where there is none

Sun Mar 06, 2016 9:49 am

There's some issues with the mesh. If you run S3D Repair > Non-Manifold check, it will highlight some of these problem spots that are going to cause issues with the slicer. So ideally, you should get the mesh fixed so it's a proper water-tight solid.

Another option might be to run the file through some of the free online repair services like this one: https://netfabb.azurewebsites.net/

mcamou
Posts: 12
Joined: Sun Mar 06, 2016 5:53 am

Re: Bridge being generated where there is none

Sun Mar 06, 2016 12:57 pm

Thank you very much, passing the STL through NetFabb fixed it.

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”