Tech Teacher
Posts: 2
Joined: Sat Sep 27, 2014 8:43 pm

[SOLVED] 3.0 Extruder Temperature resets to 0 Degrees after

Sun Jul 19, 2015 8:14 pm

After setting the extruder temperature and successfully printing an object the setting is lost and returns to zero after a period of inactivity or when the program is closed and later restarted. I have set the temperature in the Process Settings -> Temperature box and also in the Machine Control Panel (Extruder -> Set). The old version of the software stored/retained the setting between printing sessions, Version 3.0 does not. Any suggestions?

CCVirginia
Posts: 6
Joined: Sun Jul 19, 2015 12:59 pm

Re: 3.0 Extruder Temperature resets to 0 Degrees after paus

Mon Jul 20, 2015 12:13 pm

In addition to this, when starting a new print in this condition the Extruder temp is not set so the print never starts. It is necessary to set the extruder temp and then start the print, this should not be required.

User avatar
DarthRevan
Posts: 466
Joined: Wed Feb 18, 2015 8:29 am

Re: 3.0 Extruder Temperature resets to 0 Degrees after paus

Mon Jul 20, 2015 12:39 pm

Get version 3.0.1

https://www.simplify3d.com/software/changelog/
Simplify3D.com wrote:Version 3.0.1

Fixed issue with bed leveling wizard that affected some specific printers
Improved bed and extruder setpoint tracking so that input boxes will not be affected when the temperature is turned off at the end of a print
Better prompts for the “Default” FFF profile when trying to overwrite it
Improvements for support extra inflation distance to ensure uniform support
Better support for native file associations
Better support for 3D models exported with meters as the length unit
Miscellaneous stability improvements

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”