S3D-Jason
Posts: 1427
Joined: Sun May 31, 2015 6:01 am

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

I believe this was already answered in another topic, but this was an intentional change in S3D V5. We had customers who frequently told us they wanted to be able to enter the relative size increase for the part regardless of any prior scaling. For example, they might use the gizmo to resize the model a few times (perhaps ending up with some arbitrary 132.6% scale), then they would use the model transforms panel and they wanted to make it another 10% bigger. They didn't want to have to calculate 10% of 132.6, they just wanted to enter 110% and hit enter. We had enough people request this, that the behavior was changed in V5.

We will certainly keep tracking this to see if there's interest in bringing back the old behavior. Perhaps there's a way to support both modes in the software in the future.
DaveA
Posts: 11
Joined: Tue Mar 22, 2016 5:26 pm

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

Well, if you're keeping track.. That was a bad idea. Put it back to pre V5 or add an option to behave like pre V5.
wirlybird
Posts: 1374
Joined: Sun Jul 17, 2016 1:32 pm

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

Yes, very bad idea. Please change it back.
bolsoncerrado
Posts: 177
Joined: Tue Mar 17, 2015 10:55 am

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

Very bad idea!

Any such "users" would be welcome to post here WHY they prefer that!

Please bring back old functionality!
dsp39
Posts: 4
Joined: Wed Apr 19, 2017 4:44 pm

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

Yes, please allow scaling values to stay. Like it was previously. At this point I have stopped using V5 and will use 4 until I switch to a different slicer.
S1lencer
Posts: 1
Joined: Fri Nov 10, 2017 12:39 pm

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

The new behavior is stupid, please add a fallback mode.
User avatar
bryan
Posts: 17
Joined: Sun Nov 23, 2014 5:45 pm
Location: Spokane, WA
Contact: Website

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

+1
jfkansas
Posts: 133
Joined: Wed Oct 01, 2014 2:12 am

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

Yayyyy. Hopefully this works in 5.1

Added an option to display the cumulative scaling percentage that has been applied to each imported model for easy confirmation of past adjustments
S3D-Jason
Posts: 1427
Joined: Sun May 31, 2015 6:01 am

Re: v5.0.2: Scale % NOT working/staying

Yes - we added a new preference option in Version 5.1 so you can choose how you want the scale percentage for each model to be displayed. By default in V5, every time you scale the model it starts from 100%. This makes it easy to see how much larger you are making the model for that single transform. However, we know a lot of users are entering precise scaling percentages for things like shrinkage compensation and they need to see those exact values always displayed. In Version 5.1 you can now achieve that behavior by going to Tools > Options > Models tab, and enable the option called "Display cumulate model scale values". Now the software will show the total cumulative scaling percentage since the model was first imported. Users can choose whichever mode they prefer.

Thank you for everyone's feedback on this issue. If you want to see some of the other features added in Version 5.1, you can review them here:
https://www.simplify3d.com/products/sim ... rsion-5-1/

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”