S3D-Alex
Posts: 123
Joined: Thu Aug 30, 2018 12:23 pm

Re: 4.1 and 4.1.1 Constantly Crashing. 4.0.1 Never Did.

Mon Jan 14, 2019 11:13 am

projectek wrote:
Mon Jan 14, 2019 5:05 am
S3D-Alex wrote:
Mon Jan 07, 2019 10:54 am
weepee14 wrote:
Sun Jan 06, 2019 12:40 pm
I'm having a similar situation. Simplify3d crashing when I turn off retraction, or if I turn retraction to zero.
This may have something to do with the current Acceleration Mode of your software. Please go to Tools > Options > Visualization and try the "Disable Hardware Acceleration" option. Alternatively, you can also choose to not "Automatically load preview after slicing" and this will slice the file properly as well.

These modes are meant to try and compensate for outdated graphics drivers and/or cards so the best solution is to make sure you have the most up-to-date drivers available for your specific setup. Please let me know if I can be of any further assistance.
That is not a solution. :(
Disable hardware acceleration results preview very slow, making preview useless. :(
Not choose "Automatic load preview after slicing" will force you have to save G-code file every time after slicing. It will make our job much inconvenient.:(

Your company should hire a better Quality Assurance team does the job before post a new release.

I would keep using 4.0.1 rather than 4.1.0 or 4.1.1, now.
Thank you for your input. These acceleration modes were implemented in 4.0.1. If that version works fine for you then you should be fine to work in Native Hardware Acceleration Mode as this is the mode 4.0.1 was setup to work in. There is no reason to use the other modes unless your software does not render correctly due to your graphics setup in this Native mode. If you experience any further issues with this please contact us directly at support@simplify3d.com so we can help you with your specific situation.

PaV
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2018 9:50 am

Re: 4.1 and 4.1.1 Constantly Crashing. 4.0.1 Never Did.

Wed Jan 16, 2019 4:30 am

4.1.1
In 2 or more objects and many processes with different height layers the application crashes and closes

S3D-Alex
Posts: 123
Joined: Thu Aug 30, 2018 12:23 pm

Re: 4.1 and 4.1.1 Constantly Crashing. 4.0.1 Never Did.

Wed Jan 16, 2019 11:00 am

PaV wrote:
Wed Jan 16, 2019 4:30 am
4.1.1
In 2 or more objects and many processes with different height layers the application crashes and closes
Can you please post a Factory File showing this issue occurring? We would love to look into this further.

PaV
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2018 9:50 am

Re: 4.1 and 4.1.1 Constantly Crashing. 4.0.1 Never Did.

Wed Jan 16, 2019 1:39 pm

Unfortunately, I uninstalled it.
You can try choosing one process for some detail with a 150 micron layer height and the next process for other detail with 200 micron layer height .

PhillipM
Posts: 25
Joined: Mon Jul 31, 2017 2:25 pm

Re: 4.1 and 4.1.1 Constantly Crashing. 4.0.1 Never Did.

Wed Jan 16, 2019 10:54 pm

This file crashes the program once every 10-20 tries - it also has massive problems with random retractions and overlapping perimeters in the first section - what on earth is going on there?!

I've been having a lot of problems printing TPU since switching to 4.1.1 and I'm wondering if this is part of it.
Attachments
Body5.factory
(233.1 KiB) Downloaded 1 time

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”