chernogorsky
Posts: 2
Joined: Wed Feb 13, 2019 3:51 pm

Multiple Tools change retraction option issue

Wed Feb 13, 2019 4:13 pm

Hi
Having an issue with multiple tools "tool change retraction" options

I have different type of tool. One is direct drive, another one is bowden
they have different limits, speeds, distance

So, I configured 2 processes
with 2 different change retraction distance/speed(10/100 20/200)

and after slicing I saw this



first T1->T2
G1 E-10.0000 F100
T2

T2->T1
G1 E-10.0000 F100
T1
G1 E10.0000 F100

T1->T2
G1 E-10.0000 F100
T2
G1 E10.0000 F100

T2->T1
G1 E-20.0000 F200
T1
G1 E20.0000 F200

T1->T2
G1 E-10.0000 F100
T2
G1 E10.0000 F100


So, it means - wrong order, and wrong numbers

JWThijsse
Posts: 3
Joined: Sat Jan 12, 2019 3:57 pm

Re: Multiple Tools change retraction option issue

Thu Feb 14, 2019 4:16 am

Hi,

In S3D 4.1 there's an error under preset temperatures

Behind newtool there should be two == instead of one =.

Is this your problem ?

chernogorsky
Posts: 2
Joined: Wed Feb 13, 2019 3:51 pm

Re: Multiple Tools change retraction option issue

Fri Feb 15, 2019 8:57 am

No, its not mine
Im not using changing scripts.

its a slicer bug. it made wrong order

it should be

T1
G1 E-d1 Fs1
....

T2
G1 E-d2 Fs2
....
T1
G1 Ed1 Fs1
...
G1 E-d1 Fs1

T2
G1 Ed2 Fs2



but we have

T1
...
G1 E-d1 Fs1
T2
...
G1 E-d1 Fs1
T1
G1 Ed1 Fs1
...
G1 E-d1 Fs1
T2
G1 Ed1 Fs1
...
G1 E-d2 Fs2
T1
G1 Ed2 Fs2
...
G1 E-d2 Fs2
T2
G1 Ed1 Fs1



So, sometime we have
T1 tool with distance and speed from T2,
sometime opposite

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”