jens.alsted
Posts: 3
Joined: Sun Feb 02, 2020 6:40 am

STL is sliced hollow

Hi

I got an STL of some rail way track. It looks ok, also in external STL viwes:
[img] [
rail_track_stl.png
/img]

When sliced it comes out hollow and corrupt:
sliced_hollow.png
sliced_hollow_infill.png

Can any one point to which settings is bad here? Support is not an option (but tried, does not solve the problem)

Thanks
Jens
User avatar
dkightley
Posts: 2381
Joined: Tue Mar 10, 2015 4:09 pm

Re: STL is sliced hollow

This might be super easy to resolve...or not very easy to resolve.

Easy try first.....Select "Separate Connected Surfaces" from the Mesh menu. If the model list jumps from one (or whatever is is) to at least one more, then try slicing again. Seach the forum if you're wanting to know what this is all about.

Not so easy.....your model may have been generated with too thin walls....resulting in S3D not printing something it can't print correctly. Invoking single extrusion walls and playing with the associated settings might help.....otherwise the model needs to be designed with thicker walls.

From what I can see, my money's on option one!!

EDIT...having taken a closer look....definitely option one....
Doug Kightley
Volunteer at the National Tramway Museum http://www.tramway.co.uk
Railway modeller and webmaster at http://www.talkingtgauge.net
jens.alsted
Posts: 3
Joined: Sun Feb 02, 2020 6:40 am

Re: STL is sliced hollow

Thanks Doug.
Ill give it a go, once im done printing pokemons for my kids :)

Best
Jens

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”