slippyr4
Posts: 10
Joined: Sat Mar 19, 2016 11:00 am

[FIXED] v4 hangs when slicing a model

Sat Aug 19, 2017 7:52 am

I'm trying to slice a model but v4 is just hanging at "calculating infill" when i slice.

is there still a download for v3 available? this is frustrating, i need to print.

brian442
Posts: 1243
Joined: Mon Nov 28, 2016 5:35 am

Re: v4 hangs when slicing a model

Sat Aug 19, 2017 2:58 pm

It would help if you posted your factory file

michalzielanski
Posts: 2
Joined: Sun Aug 20, 2017 3:21 pm

Re: v4 hangs when slicing a model

Sun Aug 20, 2017 3:31 pm

I have the same issue.
Attachments
calculating_infill_bug_in_4.0.0.factory
(480.9 KiB) Downloaded 239 times

michalzielanski
Posts: 2
Joined: Sun Aug 20, 2017 3:21 pm

Re: v4 hangs when slicing a model

Sun Aug 20, 2017 4:26 pm

The problem occurs when Internal Thin Wall Type option is set to Allow single extrusion fill.

slippyr4
Posts: 10
Joined: Sat Mar 19, 2016 11:00 am

Re: v4 hangs when slicing a model

Mon Aug 21, 2017 6:33 am

Good work finding the issue, changing that settings makes my model slice without hanging. I'd upload the factory file but it's 10 MB.

Luke
Posts: 3
Joined: Mon Aug 28, 2017 3:26 pm

Re: v4 hangs when slicing a model

Mon Aug 28, 2017 3:36 pm

I have the same issue and need it resolved quickly as my model integrity and strength depends on the single extrusion fill feature.

We need to bring this bad issue to the attention of the developers. After paying $150 for the software, a bug like this is not acceptable. Especially because it used to work with no problems (maybe 10 times) and now it just hangs! :x

S3D-Jason
Posts: 302
Joined: Sun May 31, 2015 6:01 am

Re: v4 hangs when slicing a model

Tue Aug 29, 2017 7:15 am

Just to remind everyone, we have multiple people on our team who read every single post on the forum, so you can be assured that we read anything that is posted here.

Our team is already working on our next update to fix any issues that were identified in version 4.0, such as this one. Frequently, you can help our team by making sure to post screenshots or sample files to help reproduce the bug, since this helps our development team quickly get to the bottom of the issue.

Anyways, thanks for reporting this, and you can be assured our team is working on it!

nerys
Posts: 138
Joined: Tue Mar 29, 2016 8:47 pm

Re: v4 hangs when slicing a model

Tue Aug 29, 2017 1:02 pm

Thank you I hope you guys are able to fix it because single Extrusion infill is amazing truly amazing

Broart
Posts: 2
Joined: Sun Sep 03, 2017 5:56 pm

Re: v4 hangs when slicing a model

Sun Sep 03, 2017 6:06 pm

When using "allow single extrusion fill", I also set "Allowed perimeter overlap" to 50% to get it to work, "perimeter overlap is a preference setting, not an extrusion rate,, if I set it for 10% (default I believe), it hangs at "calculating infill"
I've included a factory file to test with, hope this helps
Attachments
test1.factory
(86.94 KiB) Downloaded 213 times

nerys
Posts: 138
Joined: Tue Mar 29, 2016 8:47 pm

Re: v4 hangs when slicing a model

Tue Sep 05, 2017 4:18 pm

mine is also set to 50% (the default value which I saw no reason to alter)

I downloaded your factory file. its tiny ?? what am I looking for?

I only have hanging on HUGE prints (using most of the 300x300x400 space of the printer) or very large litho's

Return to “Troubleshooting and Bug Reports”