Search found 45 matches

Go to advanced search

by tobyCwood
Fri Nov 22, 2019 6:28 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: A serious problem for Tooklchangers
Replies: 1
Views: 100

Re: A serious problem for Tooklchangers

I went back and tried again. This issue is even worse than I thought. It now looks as though S3D randomly picks which tool to select and heatup before the start gcode. No rhyme or reason behind it. But I really gotta ask... WHY THE HECK IS IT STICKING IN THE M104 and M109 COMMANDS BEFORE THE START G...
by tobyCwood
Fri Nov 22, 2019 5:28 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: A serious problem for Tooklchangers
Replies: 1
Views: 100

A serious problem for Tooklchangers

I could not for the life of me figure this out... until I did. I have learned that to get S3D to do the "Additions" and Infill and supports properly across multiple tools I had to put all four extruders/tools in the Extruder list. As such it seems to work OK. BUT!!! Every now and then I would get th...
by tobyCwood
Sun Oct 06, 2019 2:29 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Extruder 1 Temperature Variable Not Working
Replies: 0
Views: 957

Extruder 1 Temperature Variable Not Working

WOW!!! The variables are STILL not documented!!! This REALLY SUX!!! Perhaps they are not documented because they are not completed or perhaps they sometimes do NOT WORK!! "extruder0_temperature" returns the temp fine into the gcode file after the object is sliced "extruder1_temperature" returns "T-1"
by tobyCwood
Sat Oct 05, 2019 7:17 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: Is there documentation for the start script gcode????
Replies: 1
Views: 806

Is there documentation for the start script gcode????

I am trying painfully to write start gcode for a four extruder system. Single extruder start code contains extruder references that get used to insert the temps entered into the S3D UI into the gcode... (i.e.,extruder0_temperature]. Doing an "extruder3_temperature" DOES NOT WORK. Can someone PLEASE ...
by tobyCwood
Sat Dec 01, 2018 12:29 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Display in mirror image
Replies: 1
Views: 262

Display in mirror image

It's happened to me twice now with larger objects. I see the object on the screen in a mirrored image. It generates the gcode correctly and it prints correctly but it's visually mirrored. If I load the same file to Cura or another slicer SW the file shows correctly. It does it regardless of S3D vers...
by tobyCwood
Fri Nov 02, 2018 6:05 pm
Forum: Troubleshooting and Bug Reports
Topic: Triangular and Grid Infills work incorrectly!!!
Replies: 1
Views: 263

Triangular and Grid Infills work incorrectly!!!

I had never used these two internal infills before, but a special project forced me to look at a different infill approaches so I tried them and WOW! Both these infills are not working correctly!!! Both draw their entire patterns IN THE SAME LAYER and as such the hotend draws right over already extr...
by tobyCwood
Wed Jun 27, 2018 6:39 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Material Settings is just wrong.
Replies: 12
Views: 2124

Re: Material Settings is just wrong.

yes.. the fff profile is at the printer profile level and that is the issue. When you have more then 1 kind of printer the profiles pile up! I have a profile for every material for every printer. The menu goes off the screen!
by tobyCwood
Tue Jun 26, 2018 1:45 am
Forum: Feature Requests
Topic: Material Settings is just wrong.
Replies: 12
Views: 2124

Material Settings is just wrong.

So when I save a new material all that is saved there is the temperature. That is sooo useless! When I change the material EVERTHING pertinent to the material needs to change! Not just temp. For example, TPU needs a slower speed. Nylon needs the cooling fan set at 0% and a faster speed. Etc. The onl...
by tobyCwood
Thu May 25, 2017 4:20 pm
Forum: General Discussion and Tips
Topic: FFF file location?
Replies: 26
Views: 45977

Re: FFF file location?

Its been awhile for this thread but it needs to be revisited. WHERE ARE THE PROFILES? When we upgrade to a new S3D the profiles are there in the new version this seems to indicate since older versions are retained that the profiles are saved somewhere. Yet when my iMac recently died and I restored m...
by tobyCwood
Tue Nov 08, 2016 12:03 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Auto-Configure for Material
Replies: 1
Views: 1183

Auto-Configure for Material

The pull-down in the upper left corner. It has NEVER worked correctly. All I see it doing is changing the temps! What is the point? Each material has different settings for retraction, 1st layer, cooling... EVERYTHING! So... the work around to this is to ignore the pull down and Save a new configura...

Go to advanced search